У Мостару промовисана књига Изнад црте - моја визија европске БиХ Драгана Човића

Глас Српске
У Мостару промовисана књига Изнад црте - моја визија европске БиХ Драгана Човића

Мостар - Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић представио је вечерас у Мостару своју књигу "Изнад црте - моја визија европске БиХ". Говорећи о књизи, Човић је истакао да садржи нешто више од 100 његових говора у различитим приликама у задњих 15-так година, преносе федерални медији.

Он је нагласио да добар дио говора које је изнио у јавности, није био писан и адекватно забиљежен тако да је ово прилика да се види што је све урађено задњих 15 година.


"То је један одговор и свима онима који данас на различите начине покушавају критиковати, омаловажити све што радимо, да погледају континуитет, вјеродостојност мог израза управо у задњих петнаестак година", рекао је Човић.

Ректор мостарског свеучилишта Зоран Томић нагласио је да се посљедњих година води интензиван процес у вези са европеизацијом БиХ, али и тражење консензуса унутар земље, те да о свим тим питањима аутор управо проговара у својој књизи.

Он је додао да књига потврђује колико је Човић био присутан свим важнијим догађањима унутар друштва који су се дешавали посљедњих неколико година.

Осим аутора и ректора Томића, о књизи су говорили и министар спољних и европских послова Хрватске Марија Пејчиновић Бурић, те професор на Филозофском факултету Универзитета у Сарајеву Уго Влаисављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана