Изетбеговић: Савјет министара у наредних неколико седмица?

Срна
Изетбеговић: Савјет министара у наредних неколико седмица?

Сарајево - Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Сарајеву да би нови сазив Савјета министара могао да буде формиран у наредним седмицама.

Изетбеговић је рекао новинарима да на данашњем састанку са лидерима СНСД-а Милорадом Додиком и ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем није постигнут неки посебан резултат, али да је владала доста добра атмосфера.

На питање да ли је НАТО пут остао услов за именовање предсједавајућег Савјета министара, Изетбеговић је одговорио да данас о томе није разговарано, те да су покушали да иду од “лакших питања”.

Изетбеговић сматра да је потребно пронаћи начин да се ствари у БиХ покрену када је ријеч о свим важнијим питањима, па и о питању активирања МАП-а.

Он је додао да је на састанку било ријечи и о изградњи БиХ, међусобним односнима, али и о начину да буде поправљен положај Хрвата и Бошњака у Републици Српској, као и положај Срба у Федерацији БиХ.

“Треба да нађемо механизам да се те ствари релаксирају, да помогнемо људима и да уопштено поправљамо атмосферу у земљи”, навео је Изетбеговић.

Изетбеговић сматра да ће састанци са лидерима бошњачких странака из ФБиХ бити одржани у другој половини ове седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана