ЦИК објавио прве прелиминарне резултате пријевремених избора

Срна
ЦИК објавио прве прелиминарне резултате пријевремених избора

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија Босне и Херцеговине објавила је прве прелиминарне резултате пријевремених избора за два града и седам општина, те најавила да ће утврђени резултати бити објављени до 27. фебруара.

У саопштењу ЦИК-а се прецизира да ће потврђени резултати за градоначелнике Добоја и Требиња, те начелнике општина Босанско Грахово, Босански Петровац, Бужим, Домаљевац-Шамац, Дрвар, Какањ и Рибник, бити објављени након истека рока за подношење захтјева за поновно бројање гласачких листића и правоснажности одлука.

Рок за пријем гласачких листића бирача који су гласали поштом истиче у петак, 22. фебруара.

Након бројања гласачких листића пристиглих поштом, непотврђених гласачких листића и гласачких листића бирача који су гласали путем мобилног тима, њиховог уноса и контроле, ти резултати из Главног центра за бројање биће придружени прелиминарним резултатима пријевремених избора.

Према прелиминарним подацима објављеним на веб-страници ЦИК-а БиХ, на пријевременим изборима за градоначелника Добоја највише гласова - 30.832 или 89,40 одсто од укупно 34.487 важећих освојио је независни кандидат Борис Јеринић, а кандидат СДС-а Небојша Шајиновић 3.354 или 9,73 одсто.

На пријевременим изборима за начелника општине Рибник кандидат СНСД-а Небојша Караћ добио је 2.162 или 65,08 одсто гласова, а кандидат Социјалистичке партије Никола Стојаковић 1.160 или 34,92 одсто гласова.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња Мирко Ћурић освојио је 9.578 или 67,89 одсто, а кандидат коалиције “Требиње заслужује боље” Саша Борјан 4.530 или 32,11 одсто гласова, подаци су ЦИК-а БиХ након 97,98 одсто пребројаних гласова.

Према прелиминарним резултатима, кандидат СНСД-а за начелика општине Дрвар Душица Рунић освојила је 1.711 или 60,01 одсто гласова, а независни кандидат Дарко Кајтез 1.140 или 39,99 одсто од укупно 2.851 важећих гласачких листића.

Кандидат ХДЗ-а БиХ Стјепан Пиљић, као једини кандидат, изабран је за начелника општине Домаљевац-Шамац, а кандидат СДА Мерсудин Нанић добио је највише гласова у изборима за начелника општине Бужим.

У општини Босански Петровац независни кандидат Дејан Прошић добио је 824 или 29 одсто гласова бирача.

Независни кандидат Милорад Глигић добио је највише гласова на пријевременим изборима за начелника општине Босанско Грахово, а за начелника општине Какањ кандидат СДА Алдин Шљиво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана