Živjeli pola vijeka zajedno, korona ih ubila za dvije nedjelje

Tanjug
Foto: Oldham Chronicle

OLDAM- Korona virus ubio je bračni par koji je živio više od pola vijeka zajedno u samo dvije nedjelje - Dejvid (76) i Marija Emot (74) preminuli su poslije 52 godina provedenih u braku od posljedica komplikacija izazvanim Kovid-19.

Prvi je 18. oktobra preminuo Dejvid, koji je saznao da ima Kovid-19 poslije testiranja nakon opstrukcije u plućima, prenio je Dejli mejl.

Odveden je u bolnicu, gdje je preminuo, a supruga Marija je kolabirala u njihovom domu u Oldamu, u blizini Mančestera, nekoliko dana kasnije - umrla je 1. novembra.

Unuka Kejti (31) koja je živela sa njima rekla je da joj je srce slomljeno.

"Bili su mi kao otac i majka. Sa bakom Marijom sam pričala svaki dan, a da nije bilo nimalo nesuglasica, čak i kada je bila zauzeta ili dok je pila čaj, ručala, uvijek bi ostavljala sve po strani i pričala sa mnom", rekla je Kejti.

Preminuli bračni par iz Engleske je proslavio 52. godišnjicu braka u septembru u lokalnom pabu, međutim, devet dana kasnije tragedija je počela, kada je Devid dobio opstruktivnu plućnu bolest, koja je, ispostavilo se, došla kao posljedica korona virusa.

On je dobio sezonsku vakcinu protiv gripa nedjelju dana ranije, a porodica je saopštila da nije pokazivao posebne simptome bolesti.

Dejvid je bio u samoizolaciji 15 dana, ali je pozvao hitnu pomoć 15. oktobra, jer nije mogao da diše. Umro je tri dana kasnije u bolnici, na odjeljenju intenzivne njege.

Kejti i njena baka su mogle da ga posjete u bolnici, ali nisu mogle da razgovaraju sa njim uživo.

Mariji je pozlilo samo nekoliko dana nakon Dejvidove smrti, uradila je test, saznala da je pozitivna i potom je 1. novembra izgubila životnu bitku.

Njih dvoje su se vjenčali 1968. godine, a sahranjeni su zajedno, jedno pored drugog na groblju u Oldamu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana