Danas 30 godina od smrti Tome Zdravkovića

GS
Foto: Agencije

Legendarni pjevač Toma Zdravković i jedan od najvećih boema, preminuo je na današnji dan prije tačno 30 godina.

Njjegovi najbliži okupili su se na groblju kako bi mu odali počast, a Tomina supruga prije nekoliko dana stigla je iz Amerike kako bi na ovaj dan mogla da ode na grob kao i svake godine.

Njegova udovica spremila je žito i posluženje i piće koje je donijela na groblje, a u jednom trenutku i zagrlila je spomenik, prenosi Blic.

Ubrzo nakon toga na groblje je stigao i Aca Pejović koji je zagrlio Gordanu i ona je počela u tom trenutku da plače, prenosi Srpska-info.

Toma je sebe ostavio hitove bez kojih ni dan danas ne može da se zamisli noć u kafani, a nedavno je premijerno prikazan i dokumentarni film o njegovom životu.

Pjesme poput “Danka”, “Kiša je padala”, “Da l’ je moguće”, “Svirajte noćas samo za nju” samo su neke u kojima je iskazao svoju emociju i tugu.

Podsjetimo, Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. godine u Pečenjevcima, kraj Leskovca gdje je kao mladić i započeo muzičku karijeru. Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine u Beogradu poslije 18 godina borbe sa kancerom prostate.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana