Raznosač pica Nik Bostić spasio iz zapaljene kuće petoro djece, pa postao američki heroj

G.S.
Raznosač pica Nik Bostić spasio iz zapaljene kuće petoro djece, pa postao američki heroj

Nikolas Nik Bostić postao je heroj u Indijani i širom SAD nakon što je dva puta utrčao u zapaljenu kuću i spasao petoro dece od požara.

Prolazeći jednom od ulica Lafajeta u Indijani, Nik je spazio kuću u plamenu i čuo povike u pomoć. Iako je požar zahvatio veliki dio kuće, to ga nije spriječilo da utrči kroz ulazna vrata. Na stepenicama je ugledao 18-godišnju Sionu Baret kako sa sobom vodi dvije mlađe sestre i jednu prijateljicu, prenosi RTS.

Došao je do njih, a onda ih i izveo napolje. U kući, međutim, i dalje zarobljena bila najmlađa djevojčica, šestogodišnja Kejlani.

Čuvši njene povike, Nik, koji kaže da je bio potpuno prestravljen od požara, skupio je hrabrost i ponovo utrčao u kuću.

„Kada sam vidio koliko ima dima već sam bio na pola stepeništa. Mnogo sam se uplašio, ali sam onda čuo Kejlani. Navukao sam majicu preko glave i navodio se njenim glasom. Pronašao sam je, podigao i odnio uz stepenice”, ispričao je Nik za Foks njuz.

Pošto zbog vatre nije mogao nazad kroz ulazna vrata, iskočio je kroz prozor sa prvog sprata sa Kejlani u naručju i svojim tijelom ublažio njen pad.

Na snimku koji je podijelila policija, nakon što je iznio Kejlani, Nik se srušio na zemlju, a prvo pitanje bilo mu je: „Je li beba dobro?”

Kejlani je prošla sa nekoliko ogrebotina, ali je Nik pretrpio teže ozlijede i nakon ukazane prve pomoći hitno je prevezen u bolnicu. Zbog velikih količina dima koji je udahnuo nekoliko dana je proveo u bolnici, ali se srećom potpuno oporavio.

Poslije izlaska iz bolnice, Baretovi su ga dočekali, a otac djevojčica Dejvid Baret, koji je sa suprugom bio u izlasku tokom večeri kad je izbio požar, rekao je da je Nik zvanično postao član porodice. Putem onlajn kampanje sakupljeno je više od pola miliona dolara za Nika, koji je svoj herojski potez umalo platio glavom, i porodicu Baret koja je izgubila kuću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana