Ovoj ženi je Brega posvetio pjesmu "Bitanga i princeza" VIDEO

G.S.
Ovoj ženi je Brega posvetio pjesmu "Bitanga i princeza" VIDEO

Goran Bregović je tokom svog života otpjevao mnogo pjesama, a jedna od njih - "Bitanga i princeza" je mnogima omiljena. Međutim, malo ljudi zna da je ona posvećena jednoj od najljepših žena stare Jugoslavije - Ljiljani Tici.

Ljiljana je radila za mnoge modne kuće, pojavila se čak i na filmskom platnu, a čuveni Brega nije mogao da odoli njenoj ljepoti. Veza im je počela slučajno, a kako se navodi, bila je veoma burna.

- Upoznali smo se slučajno, u avionu. Dugo smo bili prijatelji, možda je veza bila samo krunisanje tog prijateljstva. Nas dvoje smo rođeni jedno za drugo. Ja sam rođena u znaku Raka, a on u znaku Ovna - govorila je Ljilja, koja je u intervjuima bila vrlo otvorena i direktna.

Ona je čak otkrila i da se za potrebe posla ne bi slikala naga, ali da je sa Goranom pričala tada o tome i da je on poželio da napravi fotografije takve vrste.

- To, kad bih i uradila, dozvolila bih samo svom mladiću, koga volim i za koga sam sigurna da me neće kompromitovati. Sa Goranom sam razgovarala o tome, i on želi da me ovjekoveči razgolićenu u nekim bijelim čaršavima dok se penjem uz stepenice. Od tada je i sam naprasno zavolio fotografiju. Kupio je „nikon" sa kompletnom opremom i sada danonoćno čita obimnu literaturu o toj umjetnosti - otkrila je svojevremeno Ljiljana.

Ljiljana je sama priznala da su njih dvoje imali vrlo turbulentan odnos, s obzirom na to da je bila izrazito posesivna i ljubomorna, što mu nije odgovaralo dok je gradio svoju karijeru. Raskinuli su zbog njenih emotivnih zahtjeva koji nisu išli u korak s njegovim profesionalnim usponom.

Nakon raskida, posvetio joj je pjesmu "Bitanga i princeza".

Pobjedivši na izboru "Elite lice godine" časopisa "Bazar", Tica je otputovala na svjetsko takmičenje ljepote u Akapulko. To joj je otvorilo vrata svjetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila.

Na jednom gala prijemu upoznala je čovjeka za kojeg se udala, tadašnjeg direktora marketinga njemačkog izdanja časopisa "Elle". Vjenčali su se 1987. godine na Hvaru, gdje je obavljeno i crkveno vjenčanje. Ona je u 46. godini rodila sina i to je bila najveća sreća u njenoj porodici. Od tada je njen život dobio novi smisao. Danas se, kako se navodi, Ljiljana Tica bavi biznisom vezanim za gastronomiju,prenosi prva.rs

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana