Ovo je najmoćniji zapis u Bibliji, od njega se i đavoli tresu

G.S.
Foto: Ilustracija

Psalmi su moćno sredstvo za molitvu - oni su zapravo molitve u stihu, koje zauzimaju veliki dio Starog zavjeta.

Ovih zapisa ima ukupno 150, a sadrže molitve za oproštaj grijehova, odavanje slave i poštovanja Bogu, kao i najavu dolaska Isusa Hrista na zemlju.

Vjeruje se da riječi svetih Psalama duboko ulaze u čovjekovo srce, kao i da sve nečastive sile bježe od čovjeka koji stalno čita i nosi u srcu ove riječi, prenosi Kurir.

Psalam 50 jedan je od najčeše pominjanih, vjeruje se i najmoćnijih, a mi vam ga prenosimo u cjelosti.

Psalam 50:

„Pomiluj me, Bože, po velikoj milosti svojoj, i po obilju milosrđa svoga očisti bezakonje moje. Operi me sasvim od bezakonja moga, i od grijeha moga očisti me, jer ja znam bezakonje svoje i grijeh je moj stalno preda mnom.

Tebi jedinome sagreših, i zlo pred Tobom učinih, da se opravdaš u riječima svojim i da pobjediš kad ti sude. Gle, u bezakonjima se začeh, i u gresima rodi me mati moja.

Jer gle, istinu ljubiš, i javljaš mi neznano i tajno svemudrosti svoje. Pokropi me isopom, i očistiću se; operi me, i biću bjelji od snijega. Daj mi da čujem radost i veselje, da se prenu kosti potrvene.

Odvrati lice svoje od grehova mojih, i sva bezakonja moja očisti. Srce mi čisto sazdaj, Bože, i duh prav obnovi u meni.

Ne odbaci me od lica Tvoga, i Duha Tvoga Svetoga ne oduzmi od mene. Daj mi radost spasenja Tvoga, i duhom vladalačkim učvrsti me. Naučiću bezakonike putevima Tvojim, i nepobožni će se obratiti Tebi.

Izbavi me od krvi, Bože, Bože spasenja moga; obradovaće se jezik moj pravdi Tvojoj. Gospode, otvori usne moje, i usta će moja kazivati slavu Tvoju. Jer da si htio žrtve, prineo bih; za žrtve paljenice ne mariš.

Žrtva Bogu je duh skrušen; srce skrušeno i smerno Bog neće prezreti. Po blagosti svojoj, Gospode, čini dobro Sionu, neka se podignu zidovi jerusalimski.

Onda će Ti biti mile žrtve pravde, prinosi i žrtve paljenice; tada će metati na žrtvenik Tvoj teoce“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana