Ove predmete ne trebate držati u hodniku!

GS
Ove predmete ne trebate držati u hodniku!

Čak i ako ne djeluje mnogo važno, hodnik je jedno od najvažnijih mjesta u kući, kažu stručnjaci za uređenje enterijera i feng šui

Način na koji uređujemo kuću dosta govori o nama. Ali često preskačemo određene detalje koji mogu napraviti razliku kada je u pitanju Feng Šui.

Čak i ako ne deluje mnogo važno, hodnik je jedno od najvažnijih mesta u kući, kažu stručnjaci za uređenje enterijera i feng Šui. Svi su objasnili koji su to predmeti koje nikako ne smemo da držimo na ulazu u kuću, jer su u stvari svojevrsni magneti za peh.

Način na koji uređujemo kuću dosta govori o nama. Ali često preskačemo određene detalje koji mogu napraviti razliku kada je u pitanju Feng Šui

Čak i ako ne deluje mnogo važno, hodnik je jedno od najvažnijih mjesta u kući, kažu stručnjaci za uređenje enterijera i feng šui. Svi su objasnili koji su to predmeti koje nikako ne smemo da držimo na ulazu u kuću, jer su u stvari svojevrsni magneti za peh

Koje predmete nikada ne treba držati u hodniku kuće

Hodnik je, kao što dobro znamo, prvi kontakt koji ljudi koji pređu naš prag imaju kada uđu u naš dom. Upravo zato treba da bude pažljivo osmišljen, uređen i negovan prostor. Ali, nažalost, većinu vremena, hodnik ostaje najzapuštenije mesto, pretvarajući se u skladište za odeću i obuću. 

Uvele biljke ili kaktus

U azijskoj filozofiji, osušeno cveće je simbol nesreće, posebno kada se postavi na ulaz u kuću. Takođe, vrlo česta biljka u našim domovima, kaktus, smatra se simbolom siromaštva i nedostatka, pa zato, postavljen na ulazu u kuću, može privući finansijske probleme.

Kaktus je povezan sa nevoljom upravo zato što može da raste u teškim uslovima, u sredinama u kojima nedostaje upravo najvažniji element za biljke: voda. Tako je napravljena veza između suše u pustinji i finansijske „suše“ koju može privući ako se ne drži na odgovarajućem mjestu.

Crni ili veoma tamni predmeti

Trčite u hodnik na ulazu u kuću. Da li vidite crni ili veoma taman okvir, sliku, vazu ili sitnicu? Zamijenite ih čistom vazom, bijelim ili plavim okvirom i kristalnom sitnicom.

Stručnjaci kažu da crne, odnosno tamne boje imaju tendenciju da privlače mrak i bes u kuću, pa ako se drže na ulazu, stvara se energetski portal koji povećava intenzitet negativnih energija koje se probijaju u dom.

Otjerajte loše energije svetlošću, bojama i svežinom. Ako nemate svetli predmet, onda ostavite prazan prostor.

Ogledalo

U mnogim kulturama ogledalo je predmet koji može da "ukrade dušu", zato je dobro da se ne suočite sa jednim odmah u trenutku kada uđemo na vrata kuće. Ako je u ćošku okrnjeno ili slomljeno, odmah ga bacite, krhotine takvog predmeta mogu donijeti lošu sreću, piše Diva hair. ro.

Dakle, obratite više pažnje na stvari oko sebe, jer one mogu u velikoj meri uticati na funkcionalnost kuće i energije u njoj. Kada naučite kako da rasporedite svoje stvari u kući, vidjećete da će se način na koji se osećate u njemu radikalno promeniti.

 

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana