Ja nemam decu, ali... Riječi Mirjane Karanović pogodiće svaku majku

GS
Ja nemam decu, ali... Riječi Mirjane Karanović pogodiće svaku majku

Povodom premijere predstave „Gidinov čvor“ koja je održana danas u Beogradskom dramskom pozorištu, glumica Mirjana Karanović govorila je na temu roditeljstva.

Komad se bavi tragičnim događajem: majka koja je izgubila sina i nastavnica koja je izgubila učenika susreću se nakon tragičnog događaja. Ova drama otvara pitanja školstva i cenzure u školama na univerzalnom planu, ali se bavi i problemom odrastanja mladih danas.

Glumica je priznala da je bio veliki izazov da uđe u ovaj lik jer su emocije bile veoma jake. Ona smatra da je današnja omladina vrlo izložena pritiscima raznih vrsta, i da je potrebno pružiti im više ljubavi i pažnje.

- Ja nemam decu, ali sam jednom bila dete. I imam moje male rođake, unuke, sestriće, bratance i mislim da je najsigurnije mesto za dete porodica. Podrška porodice, bezuslovna ljubav.

- Mislim da roditelji danas greše ukoliko uslovljavaju ljubav deteta bilo čime.

Mislim da dete treba voleti bezuslovno, čak i kada ga kažnjavaš. I dete to treba da zna: „Ti si kažnjen, ali tvoji te roditelji vole i voleće te zauvek“ – reči su Mirjane Karanović koje su ganule mnoge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana