Italijanski premijer: Deda Mraz ima specijalnu dozvolu za putovanja

Tanjug
Foto: AP

RIM- Deda Mraz nosi masku i može da putuje po svijetu zahvaljujući posebnoj dozvoli, izjavio je italijanski premijer Đuzepe Konte, u pokušaju da ublaži dečji strah da bi Deda Mraz takođe mogao biti zaključan ove godine.

"Deda Mraz me je uvjerio da već ima međunarodnu putnu dozvolu: može da putuje svuda i dijeli poklone svoj djeci svijeta", napisao je juče Konte na Fejsbuku.

Kako Gardijan navodi, on je ogovorio na pismo očajnog petogodišnjeg Tomaza koji ga je molio da ne ograničava "Babo Natale", kako je Deda Mraz poznat u Italiji.

Konte je napisao: "Potvrdio mi je da uvijek koristi masku i drži propisanu distancu da zaštiti sebe i sve koje sretne".

Zatim je predložio dječaku da ispod drveta stavi bočicu sa gelom za dezinfekciju ruku, zajedno s toplim mlijekom i keksima.

Italija, prva evropska zemlja pogođena korona virusom početkom ove godine, zabilježila je porast slučajeva posljednjih nedjelja i ukupno preko milion oboljelih.

Nekoliko vrsta ograničenja uvedeno je širom zemlje i na lokalnom nivou, u zavisnosti od zdravstvene situacije u različitim regionima.

Ali sve veći broj medicinskih radnika i političara traži strože mere, pa čak i drugo zaključavanje cijele zemlje.

Bez obzira na razvoj pandemije u narednim nedjeljama, ministar regionalnih poslova Frančesko Boča rekao je danas da će se Božić proslaviti samo među užim članovima porodice.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana