Gdje je danas i čime se bavi Mala Mo

G.S.
Gdje je danas i čime se bavi Mala Mo

Mnogi se pitaju gdje je danas i čime se bavi Monika Seleš, koja je, prije mnogo godina, doživjela veliku tragediju.

Čuvena srpska teniserka Monika Seleš, danas slavi 50. rođendan. Nakon što joj je život priredio mnoge izazove, koje je uspješno prevazišla, ona danas i te kako ima razloga za slavlje.

Rođena je drugog decembra 1973. godine, u porodici mađarskog crtača stripova Karolja i profesorke istorije Ester. Ima starijeg brata Zoltana, zahvaljujući kojem je i uzela reket u ruke. Na parkingu ispred zgrade u kojoj su živjeli, otac joj je umjesto mreže vezivao kanap za branike dva automobila, a njegova ćerka je po cio dan uvježbavala pokrete koji su je kasnije proslavili kao sportistkinju. Tako se razvila njena ljubav prema "bijelom sportu", a ona je postala jedna od najboljih teniserki svijeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monica Seles (@monicaseles10s)

Ko je prati na Instagramu zna čemu je u posljednje vrijeme posvećena. To je, prije svega, zdrav život, što može da potvrdi i njena linija, koju je do savršenstva dovela zahvaljujući specijalnom režimu ishrane, redovnom vježbanju i boravku u prirodi, za šta sunčana Florida, gdje već decenijama živi, pruža odlične uslove. Svoje pratioce često poziva da joj se pridruže u sportskim izazovima kao što je brza šetnja kroz šumu ili vožnja bicikla, svojevrsna takmičenja u stilu "ko duže izdrži".

Među Monikinim omiljenim disciplinama posljednjih godina je i kuvanje. Strogo vodi računa o hrani, mada nam je jedna fotografija otkrila da nekad umije i da "zgriješi" sa omiljenim kolačima.

Inače, seriju Monikinih trijumfa prekinuo je tragičan događaj koji se odigrao na terenu. Naime, brojna televizijska publika 30. aprila 1993. pratila je meč Monike Seleš i Magdalene Malejeve u četvrtfinalu turnira u Hamburgu, kada je Ginter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, najveće Monikine rivalke, nožem gađao svjetsku tenisku zvijezdu. Udarac je zadobila u kičmu, između lopatica. Ubrzo nakon incidenta, ona je privatnim avionom prebačena u SAD na liječenje i rehabilitaciju, a zbog onoga što joj se desilo plakali su mnogi, među njima i brojni obožavaoci iz Srbije, prensoi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana