Evo koliko treba da traje idealan prvi sastanak

Agencije
Evo koliko treba da traje idealan prvi sastanak

Ako ste misli da je dobar znak što vaš prvi sastanak sa potencijalnim partnerom ulazi u drugi sat i treći sat, obavezno “pakujte pinkle” i odlazite.

Stručnjaci kažu da ukoliko želite da ostvarite sadržajnu vezu koja će dugo trajati, ne smijete da dozvolite da se “ispucate” na prvom sastanku.

Američki psihoterapuet Kloi Karmajkl kaže da idealan prvi sastanak ne treba da traje više od 90 minuta, a evo i zašto.

Po njenom mišljenju, sat i po je sasvim dvoljno vremena da "površno" upoznate osobu s kojom ste izašli i osjetite da li među vama postije iskrice.

S druge strane, tih 90 minuta nisu dovoljni da bi se vaš mozak opustio i zbog uzbuđenja koje trenutno osjećate počeo da "projektuje" zajedničku budućnost.

Večere koje se spontano pretvaraju u petosatni noćni provod mogu biti nevjerovatno zabavne, ali imaju i negativne posljedice, smatra Karmajkl. Poslije tako dobrog sastanka, neminovno je da počnete da gajite nade u budućnost veze. Samim tim, ukoliko se ispostavi da se taj "maratonski dejt" nije izrodio u pravu ljubav, vaše razočarenje će biti daleko veće nego da ste se blagovremeno upoznavali i davali "na kašičicu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana