Barbara Pravi o djedu Petru Pjeviću: Prvo sam zapevala "Ringe ringe raja"

G.S.
Barbara Pravi o djedu Petru Pjeviću: Prvo sam zapevala "Ringe ringe raja"

Barbara Pravi (28), predstavnica Francuske na ovogodišnjoj Evroviziji, otkrila je do sada nepoznate detalje o svom djedu Petru Pjeviću, po kome ima srpsko poruheklo.

Barbara je ispričala da uz sebe stalno nosi jedan komad papra. Na njemu njen djed Petar Pjević detaljno, preko cijele stranice, pisano rukom, objašnjava porijeklo porodičnog prezimena, "da se uvek seća šta joj je sudbina namenila".

"Ah, moj djed Petar! Mnogo ga volim. Svi ga zovemo deda. Mnogo mi znači", rekla je Barbara Pravi u intervjuu za "Novosti".

Na pitanje da li ju je naučio da pjeva nešto na srpskom, odgovorila je:

"Naravno! Upamtila sam pjesmicu "Ringe ringe Raja, doš'o čika Paja". Stalno sam je pjevala kad sam bila mala, zahvaljujući mom dedi. On je iz Beograda, a u Francuskoj se, poslije, rodio moj tata Mark. Mama je iz Irana. Tata je profesor etike, a mama inspektorka nacionalnog obrazovanja".

Međutim, Barbara ne govori srpski jezik.

"Nažalost, ne. Osim riječi dječje pjesme koju me je naučio deda, znam još da kažem i "hvala"! Ali, voljela bih da naučim", istakla je pevjačica za pomenuti medij.

Kako navodi, Srbiju je posjetila jednom.

"Samo jednom, kada sam imala 12 godina. Ne sjećam se najbolje, davno je bilo. Išli smo kolima s juga Francuske i bila je to prava avantura. Ali, voljela bih mnogo da ponovo odem. Namjeravam da posjetim Srbiju čim se otvore granice poslije pandemije", ponosno kaže Barbara.

Barbara Pravi je, podsjetimo, na ovogodišnjoj Evroviziji osvojila drugo mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana