Šta ako slučajno progutate pseću dlaku?

GS
Foto: Freepik

U sred popodneva, dok opušteno sjedite kod kuće sa vašim psom, može se dogoditi neočekivana situacija da slučajno progutate pseću dlaku.

Nenamjerno gutanje pseće dlake može izazvati trenutnu zabrinutost. Iako je vjerovatnoća ozbiljnih problema mala, važno je znati kako postupiti. Ako se nađete u situaciji da ste progutali pseću dlaku, prva reakcija je ostanak smiren.

U većini slučajeva, jedna dlaka neće izazvati ozbiljne posljedice, jer je probavni sistem često sposoban da je svari ili izbaci. Preporučuje se povećanje unosa tečnosti kako bi se olakšao proces. Voće i povrće s visokim sadržajem vlakana mogu takođe pomoći, prenosi Glas Srpske.

Ako nakon nekoliko dana primjetite bilo kakve neobičnosti poput bola u stomaku, povraćanja ili drugih simptoma, trebalo bi potražiti savjet ljekara. Oni će moći pružiti stručnu procjenu i preporuke kako dalje postupiti.

U zaključku, iako je progutanje pseće dlake često bezopasno, pažnja i odgovorno praćenje eventualnih simptoma su ključni. Ako se pojave problemi, stručna medicinska pomoć je uvek najbolja opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana