Efikasan trik koji uklanja bore: Iznenadićete se!

GS
Foto: Fiver

Osim genetike, bržem starenju kože doprinose i stres, neispavanost, nezdrav način ishrane i života, ali i neadekvatna njega.

Ako i vas muče sve naglašenije bore oko očiju, odmah isprobajte ovu jednostavnu, hranljivu masku za koju možete brzo da napravite. Osim što ublažava već postojeće bore, bjelance takođe sprečava nastanak novih, jer osim velikog procenta vode sadrži proteine, vrlo malo masti, natrijum, kalijum, malo magnezijuma, kalcijum i gvožđe.

Postupak ponavljajte svakodnevno dok rezultati ne budu vidljivi. Sve što vam je potrebno su jedno jaje i štapići za uši.

Evo šta treba da uradite:

Temeljno očistite lice od šminke i ostalih nečistoća.

Uradite piling i nanesite hidratantnu kremu.

Odvojite bjelance od žumanceta.

Natopite štapić za uši umućenim bjelancem i pređite njime preko zatvorenih kapaka i po dijelovima gdje su vam bore izražene.

Sačekajte pet minuta dok se bjelance potpuno osuši, pa otvorite oči.

Isperite lice najprije mlakom, a zatim hladnom vodom.

Piling od bjelanaca i palente

Umutite jedno bjelance i dvije ravne kašike palente. Vodite računa da smjesa ne bude rijetka, već zgusnuta. Rukama nanosite pripremljenu smjesu na lice, blago trljajući prstima odozdo nagore. Poslije par minuta ostavite još nekoliko minuta smjesu na licu, a potom isperite mlakom vodom. Na kraju stavite kremu koju koristite na lice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana