Trik kako ručno oprati bijele patike da izgledaju kao nove

GS
Foto: Shutterstock

Nikad dosta trikova za bijele patike! Čim počnu topli dani, „uskačemo“ u svjetliju obuću, dok uporedo tragamo za najboljim metodama čišćenja. Kao i uvijek, TikTok je inspiracija mnogima.

Jedna baka je otkrila na koji način uklanja prljavštinu sa patika, a nakon njenog trika, patike postaju kristalno bijele. Sve što vam treba jeste prašak za veš i soda bikarbona, spomenula je u snimku.

„Stavite prašak za veš u praznu prskalicu i poprskajte pertle na svojim patikama. Zatim ih potopite u toplu vodu sa praškom. Izribajte ih, uključujući i đon, tako što ćete koristiti sodu bikarbonu i mekanu četku. Potrebno je da budu potopljene pola sata do sat vremena prije ispiranja“, rekla je baka koja je i dokazala kako trik funkcioniše. 

Uradila je sve, oribala ih četkicom za zube i izvadila. Bile su kao nove.

Baka je objasnila još jedan trik kojim je mnogo lakše očistiti đonove. On podrazumijeva korišćenje vodonik-peroksida. Izribala je žute dijelove, umotala u ubruse i savjetovala da ostavite na suncu.

„Pogledajte razliku na suncu. Ovo je savršen način da održite sjaj patika i da izgledaju kao nove“, rekla je, prenosi Mondo.

Ovi trikovi oduševili su korisnike mreža. „Odlično, ovo mi je trebalo“, „Nikad mi to ne bi palo na pamet“, „Hvala vam, ja ih samo stavim u veš mašinu, ali znam da mogu bolje da izgledaju“, „Ovo je strava“, „Čovječe, izgledaju kao nove“, pisali su mnogi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana