Odlični savjeti za pripremu dvorišta za ljeto

GS
Foto: X.com

Osim proljetnog čišćenja kuće, vrijeme je da razmislite i o nekim osnovnim poslovima u vrtu koji će vam pomoći da pripremite svoje dvorište za ljetne mjesece.

Osim proljetnog kuće, vrijeme je da razmislite i o nekim osnovnim poslovima u vrtu koji će vam pomoći da pripremite svoje dvorište za ljetne mjesece.

Donosimo vam nekoliko ključnih savjeta koji će vam pomoći da brzo i lako uredite vašu privatnu oazu.

Sadnja ljetnog cvijeća

Unesite dašak boje u vaš vrt i posadite ljetno cvijeće poput petunija, nevena i cinije. Odaberite različite boje kako biste stvorili vizuelno privlačne cvjetne gredice. Tek posađeno cvijeće dobro zalijte i oko njega malčirajte tlo kako biste zadržali vlagu i suzbili korov.

Provjera sistema za navodnjavanje

Provjerite je li postojeći sistem za navodnjavanje u dobrom stanju kako bi vaše biljke uvijek dobijale dovoljno vode tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Provjerite curi li išta negd‌je, je li crijevo začepljeno te postoje li neke oštećene komponente koje po potrebi zamijenite.

Uredite prostor za druženje

Pripremite se za uživanje u ljetnim druženjima pod vedrim nebom uređujući prostor za druženje u svom vrtu. Postavite udobne stolice i stolove za opuštanje s prijateljima i porodicom, te dodajte udobne jastuke i prostirke za dodatnu udobnost. Razmislite o postavljanju ukrasnih svjetiljki ili lanterna za ugodnu atmosferu u večernjim satima, prenosi Indeks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana