Vlada Hrvatske htjela da nagradi Bejbi Lazanju sa 50.000 evra, a evo zašto je pjevač odbio

GS
Vlada Hrvatske htjela da nagradi Bejbi Lazanju sa 50.000 evra, a evo zašto je pjevač odbio

ZAGREB - Na današnjoj sjednici tehničke vlade Hrvatske Andrej Plenković saopštio je da će nagraditi Bejbi Lazanju sa 50.000 evra.

Međutim, ubrzo po objavi vijesti pjevač se oglasio kazavši da taj novac neće prihvatiti i moli da se donira, pušu hrvatski mediji.

Premijer Hrvatske htio je da nagradi pjevača nakon osvojenog drugog mjesta na Eurosongu, a zbog "ogromne promocije" svoje zemlje.

-Čestitka na fascinantnom uspjehu Marku Purišiću. Ukupno je bio na drugom mjestu, to je najveći uspjeh Hrvatske. Ovo je fascinantan uspjeh, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku. I, naravno, u njegovom Umagu... Želimo mu puno uspjeha u danjoj karijeri - kazao je Plenković na sjednici.

Ubrzo po objavi ove informacije, oglasio se i Bejbi Lazanja te je na svom Instagram profilu kazao da taj novac ne želi prihvatiti.

-Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, taj novac ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni - je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći - poručio je.

Dalje je u objavi uputio molbu Plenkoviću: "Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 evra Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Čepulić". Dalje, ostalih 25.000 evra volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zabgreb".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana