Ukida se jedna od omiljenih kategorija na izboru za mis SAD

Agencije
Ukida se jedna od omiljenih kategorija na izboru za mis SAD

Organizatori izbora za mis Amerike ukinuli su kategoriju takmičenja u kupaćim kostimima uz obrazloženje da se učesnice više ne ocijenjuju na osnovu njihovog izgleda.

To takmičenje je počelo prije skoro 100 godina u Atlantik Sitiju kao takmičenje ljepotica u kupaćim kostimima s ciljem da se privuku turisti u grad u Nju Džersiju, navodi Asošiejted pres.


U posljednje vrijeme, međutim, pojavio se otpor prema takmičenju u kupaćim kostimima, a u manjoj mjeri i prema nastupima u večernjoj toaleti, za šta neki kažu da je zastarjelo.

Skandal s imejlovima bivših zvaničnika izbora za mis Amerike u kojima su vređali inteligenciju, pojavu i seksualne živote ranijih pobjednica doveo je do promena na vrhu u organizaciji i sada tri najviša položaja drže žene.

Grečen Karlson, bivša mis Amerike koja je na čelu borda povjerenika takmičenja, danas je najavila ukidanje nadmetanja u kupaćim kostimima.

“Nećemo vas ocijenjivati na osnovu vašeg izgleda zato što nas interesuje ko ste vi”, rekla je on.

Karslonova, zbog čije je tužbe za seksualno uznemiravanje ostavku podnio bivši predsjednik Foks njuza Rodžer Ajls, rekla je da su se potencijalne takmičarke žalile da ne žele da izlaze u kupaćim kostimima i s visokim potpeticama.

Upitana da li strahuje da bi mogli pasti televizijski rejtinzi takmičenja, Karlsonova je rekla da se toga ne boji, pošto dio s kupaćim kostimima nije bio najgledaniji segment i gledaoci su bili zainteresovaniji za nadmetanje u talentima.

Promjena u izboru za mis Amerike počeće od ove godine 9. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana