Ubio se poslije gostovanja u rijalitiju, poligraf odao njegovu tajnu: Emisija ukinuta VIDEO

Agencije
Ubio se poslije gostovanja u rijalitiju, poligraf odao njegovu tajnu: Emisija ukinuta VIDEO

Britanska televizijska mreža ITV u sredu je prestala da emituje svoj tok-šou, poslije samoubistva muškarca koji je u toj emisiji gostovao nekoliko dana prije ubista.

Emisija je prestala da se prikazuje još u utorak poslije smrti Stiva Dajmonda (63), zbog koje se mreža našla na meti kritike, pa i iz vrha vlade.

“S obzirom na težinu nedavnih događaja, odlučili smo da prekinemo emitovanje šoua Džeremija Kajla”, rekla je u srijedu izvršna direktorka televizije Karolin Makal.

Tabloid “San” piše da je Stiv Dajmond umro zbog predoziranja morfijumom, a njegovo tijelo je deset dana nakon učešća u emisiji koja je trebala da se prikaže u ponedjeljak pronašao vlasnik stana u kom je živio.

Dajmondova bivša djevojka Džejn Kalahan objasnila je za tabloid da su se rastali nakon što je on gostovao u televizijskom šou i pao na detektoru laži kada je trebalo da potvrdi da je nije nikada prevario.

Prije smrti Dajmond je poslao Jane SMS u kojem joj je rekao da ne može živjeti bez nje, posvjedočila je Kalahanova i rekla da je Dajmond bio depresivan.

“Ovaj slučaj jako zabrinjava”, istakao je portparol britanske premijerke.

“Televizije i produkcijske kuće su odgovorne za duševno zdravlje i mir gledalaca njihovih programa.”

Televizijska mreža se već ranije našla na naslovnim stranama novina nakon smrti dvoje bivših učesnika televizijskog rijaliti šoua Love Island, koji su pronađeni obješeni.

Šou Džeremija Kajla imao je “vjernu publiku i ekipa je predano radila četrnaest godina, ali došao je trenutak da se skine s programa”, rekla je urednica Makal. i dodala da je “osoblje ITV-a u mislima sa porodicom i prijateljima Stiva Dajmonda”.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana