U julu i avgustu biće održana četiri festivala u Srpskoj

GS
U julu i avgustu biće održana četiri festivala u Srpskoj

Organizatori četiri najveća festivala u Republici Srpskoj - "Nektar OK festa", "Moto festa Banjaluka 2020", "Vivija ran end mor vikend" festivala i "Freš vejva" odlučni su da nastave započete organizacione i tehničke pripreme kako bi ovog ljeta realizovali najavljene događaje, rečeno je na konferenciji za novinare.

 

 

Organizatori ovih festivala su naglasili da su se udružili u asocijaciju s ciljem da zajedničkim mjerama prevaziđu novonastalu krizu izazvanu panedmijom virusa korona.

Direktor "Nektar OK festa" Dubravko Suvara rekao je da će ovaj festival biti održan u avgustu, dodavši da "lajnap" jednog od najvećih festivala u regionu sa lokacijom na Tjentištu ostaje nepromijenjen.

On je dodao da su regionalni izvođači potvrdili dolazak, dok se sa izvođačima iz svijeta još pregovara.

Suvara je rekao da organizatori imaju namjeru da organizuju još kvalitetnije festivale, te da neće biti zanemareno ni zdravlje kako posjetilaca tako i učesnika.

On je naglasio da sajmovi, konferencije, festivali u razvijenim zapadnoevropskim zemljama učestvuju sa 15 odsto bruto društvenog proizvoda, ističući da je održavanje festivala u Srpskoj doprinos razvoju turizma.

Suvara je naveo da su članovi asocijacije polovinom aprila imali prvu komunikaciju sa resornim ministarstvom, te da su prije dva dana razgovarali i sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske od kojih su dobili mišljenje da epidemiološki u ovom trenutku ovi događaji nisu ugroženi, a samim tim ni potencijalni učesnici.

On očekuje da će organizatori ovih događaja imati podršku - kako lokalnih zajednica, tako i Vlade Republike Srpske i drugih subjekata.

Direktor trećeg "Vivija ran end mor vikend" festivala Goran Ćorić rekao je da će ovaj festival biti održan od 3. do 5. jula, te da je njegov koncept ostao nepromijenjen, a jedina novost je što će se trke održavati u noćnom terminu.

- Nadamo se da će naredne nedjelje biti pozitivne za sve nas i da ćemo zajednički dočekati stabilizaciju situacije u zemlji, a samim tim i uživati u sportsko-muzičkim događajima koji nas očekuju u julu i avgustu u Srpskoj - naveo je Ćorić.

Direktor "Freš vejv" festivala Strahinja Grahovac rekao je da postoji odlučnost da se, bez obzira na eventualne teškoće prilikom priprema i same realizacije, održi kontinuitet, te da se od 6. do 8. avgusta relizuje deveto izdanje ovog festivala.

Prema njegovim riječima, tvrđava "Kastel" će i ove godine na više festivalskih bina ugostiti neka od najvećih i najpoznatijih imena svjetske i regionalne muzičke scene.

Prema riječima direktora "Moto festa" Siniše Praštala, ovaj festival će biti održan 21. i 22. avgusta.

- Kao i svake godine, Moto klub "Stršljen" će se potruditi da festival bude obogaćen brojnim sadržajima i kvalitetnim programom u kojem će uživati veliki broj bajkera iz cijelog svijeta - naveo je Praštalo.

Praštalo je zahvalio banjalučkoj Gradskoj upravi što je prepoznala važnost ovakvih događaja za Banjaluku i Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana