Trijumf Marije Šerifović i Tonija Cetinskog

Glas Srpske
Trijumf Marije Šerifović i Tonija Cetinskog

Spektakularni muzički šou “Music award ceremony”, na kojem su učestvovale najveće muzičke zvijezde iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, održan je u beogradskoj “Štark areni”.

Dodjela prvih regionalnih muzičkih priznanja ličila je na produkcijskom nivou na najznačajnije svjetske događaje tog tipa u produkciji MTV-ja.

Masimo Savić, “Plavi orkestar”, Marija Šerifović, Željko Joksimović, Stjepan Hauser, Sergej Ćetković samo su neki od 200 izvođača koji su činili ovaj vrhunski muzički šou. Cijeli spektakl odigravao se na šest scena u “Štark areni”, a izvođače su pratili 50 plesača i svi relevantni mediji iz regiona. Nagradu za najboljeg muškog izvođača godine dobio je hrvatski pjevač Toni Cetinski, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Marija Šerifović. Najbolji koncert godine održao je Aca Lukas, dok su vlasnici najbolje rok numere u 2018. godine Bajaga i “Instruktori” i “Parni valjak”. Specijalnu nagradu za izvrsnost dobio je violončelista Stjepan Hauser, član benda “2Cellos”.

 Specijalnu nagradu za prisustvo na sceni duže od 30 godina dobio je Željko Samardžić, dok je priznanje za afirmaciju muzike u regionu otišlo u ruke predstavnicima Egzit festivala. Autori najbolje moderne dens muzike su Rasta i “Magla bend”, dok su najbolji pop bendovi u regionu za prošlu godinu “Tropiko bend” i “Leksington bend”.

Program u beogradskoj “Štark areni” vodili su Đule Van Gog, Ida Prester i Aida Jokanović. Sav prihod od događaja proslijeđen je UNICEF-u, koji će sredstva namijeniti ugroženoj djeci u regionu. Pjesme koje su se borile za ove nagrade nominovale su radio-stanice iz regiona, a publika je glasala onlajn. Organizatori ovog muzičkog spektakla su “Sky music” i CEBEF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana