Tanja Jovićević i “Deca iz vode” stižu u Banjaluku

Glas Srpske
Tanja Jovićević i “Deca iz vode” stižu u Banjaluku

Najuvjerljiviji “EKV” tribjut bend “Deca iz vode”, koji je muzička javnost proglasila najboljim, a to potvrđuje i saradnja sa nekadašnjim članovima “EKV”-a - Rakom, Boletom, Firčijem, Žikom Todorovićem i sada Tanjom Jovićević, nastupiće 7. juna u banjalučkom klubu “Rudi”.

U ulozi Milana Mladenovića, kao vokala i gitare, jeste Zoran Mladenović, na bas-gitari će biti Lazar Ostojić, na bubnjevima Nikola Rajović, a kao nekad Margita klavijature će svirati Luna Škopelja, inače kćerka poznate umjetnice Madam Piano.

Legendarna jugoslovenska grupa “Ekatarina Velika” svoj posljednji koncert u Banjaluci održala je 20. februara 1992. godine u krcatom “Sebastijanu”, koji je bio premali da primi sve one koji su htjeli još jednom da čuju i vide Milana i Magi.

Poslije 27 godina, u tom istom prostoru koji se sada zove “Rudi”, biće održan multimedijalni program pod nazivom “Sjećanje na Milana Mladenovića - kao da je i dalje tu”, koji priređuje “EKV” tribjut bend “Deca iz vode” sa specijalnom gošćom Tanjom Jovićević, pjevačicom benda “Oktobar 1864”, ali koja je bila i prateći vokal “EKV”-a od 1989. do 1993. godine. Jovićevićeva je učestvovala u snimanju pjesama sa posljednja tri albuma i nastupala je zajedno sa njima na nekoliko turneja. Na neki način bila je pridruženi član “EKV”-a, a u tom periodu je aktivno pjevala i u svom matičnom bendu “Oktobar 1864”, po kojem je najpoznatija.

Prije koncerta publici će biti predstavljen kratki dokumentarni film “Dečak iz vode” autora Marka Novičića, u kojem se može čuti kako Cane (“Partibrejkersi”), Koja (“Disciplina kičme”) i druge poznate ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada “EKV”-a, kao i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas. Uslijediće projekcija video-spotova i izložba rijetkih fotografija “EKV”-a, te kratko obraćanje Aleksandra Šarčevića, osnivača i idejnog tvorca projekta.

U drugom dijelu programa uslijediće dvočasovni koncert “EKV” tribjuta “Deca iz vode” sa Tanjom Jovićević, koji će odsvirati presjek najboljih pjesama i najvećih hitova “EKV”-a sa svih albuma, uključujući i prvenac “Katarina 2”, te nekoliko pjesama grupe “Šarlo Akrobata” u kojoj su svirali Milan Mladenović i prvi bubnjar “EKV”-a Ivica Vdović - Vd.

Ulaznice su u prodaji u klubu “Rudi” i “Kombo” kafeu u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana