“Sve bilo je muzika” uspomena na Arsena Dedića

Agencije
“Sve bilo je muzika” uspomena na Arsena Dedića

Koncert “Sve bilo je muzika” posvećen uspomeni na jednog od najznačajnijih šansonjera i kantautora sa prostora nekadašnje Jugoslavije, Arsenu Dediću, održan je u beogradskom Centru “Sava”.

Jedan od najznačajnijih džez pijanista Evrope Matija Dedić, Arsenov sin, predvodio je orkestar koji je pratio pop zvijezde i goste koncerta koji su interpretirali nezaboravne pjesme iz bogatog opusa slavnog šansonjera.

U specijalnim džez aranžmanima publika je mogla da čuje velike Dedićeve hitove kao što su: “On me voli na svoj način”, “O, mladosti”, “Zagrli me”, “Milena” i druge.

Bojana Stamenov, Petar Grašo, “Frajle”, Sergej Ćetković, Ana Stanić i Arsenova supruga i muza Gabi Novak oživljavali su note koje su obilježile jugoslovensku pop scenu.

Specijalni gosti koncerta bili su dječji hor “Kolibri” i klapa “Maslina”.

“Kolibri” su na veliko oduševljenje publike pjevali pjesmu iz jugoslovenskog filmskog klasika “Vlak u snijegu”, za koji je takođe muziku napisao Arsen Dedić, dok je klapa “Maslina” izazvala ovacije svojom interpretacijom pjesama “Dida moj”, “Da mi nije moje dice”, “Maslina je neobrana”.

Između pjesama glumac Dragan Vujić Vujke čitao je izvode iz intervjua Arsena Dedića i neke od njegovih pjesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana