“Sloboda rijekama”: Koncert Partibrejkersa, Rundeka i Ekipe na Kastelu

GS
Foto: bl-portal.com

U okviru regionalne kampanje “Sačuvajmo plavo srce Evrope”, u subotu – 25. septembra biće održan koncert, na kojem će nastupiti bend Partibrejkers, Rundek i Ekipa.

Čuveni rokeri sviraće na tvrđavi Kastel od 20.00 časova, a ulaz je besplatan, saopštili su iz Gradske uprave za bl-portal.com

Kampanju “Sačuvajmo plavo srce Evrope” pokrenule su evropske organizacije “EuroNatur” i “Riverwatch” u saradnji sa lokalnim partnerima na Balkanu, a koordinator za ovu kampanju u BiH je Centar za životnu sredinu.

Kako su naveli organizatori, koncert za rijeke Balkana koji će se održati pod sloganom “Sloboda rijekama!” biće muzički i aktivistički događaj koji će okupiti aktiviste i aktivistice iz BiH i cijelog regiona koji se bore za očuvanje rijeka i voda u svojim zemljama

Oni su pozvali ljude da zajedno sa Rundekom i Canetom dignu glas za spas rijeka, te da pošalju poruku da će istrajati u borbi za posljednje divlje rijeke, podizanjem svijesti o alarmantnim planovima za izgradnju više od 3.000 malih hidroelektraana na rijekama na široj teritoriji Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana