Saznajte koliko je Aleksandra Prijović zaradila u Zagrebu

G.S.
Saznajte koliko je Aleksandra Prijović zaradila u Zagrebu

Aleksandra Prijović (28) je sa pet koncerata u šest dana postala rekorderka u popunjavanju zagrebačke Arene.

U tom periodu kroz Arenu je prodefilovalo oko 90.000 ljudi. Iako Arena za koncerte prima 22.000 ljudi, na Aleksandrinim koncertima bilo je po 150 barskih stolova, što je taj broj smanjilo na oko 18.000 hiljada.

Prijovićeva je za pet koncerata u Zagrebu od prodatih karata inkasirala čak 2 miliona i 780.000 evra, javlja 24sata.hr.

Od toga treba odbiti troškove kao što je zakup Arene, scenografija, svijetla, bend, stilisttkinja, šminker, frizer, menadžer, igrači, ali i krpice. Kako smo ranije objavili, Prijovićeva je u Zagrebu nosila stvari u vrijednosti od preko 84.000 evra!

Ljudi su sa svih strana stigli na koncerte - iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, svih dijelova Hrvatske, a većina je prevoz na vrijeme organizovala.

"I vi idete na Prijovićku? Evo, cijeli dan vozim ljude na koncert. Ima ih iz Bosne, Dalmacije, od svuda. Nikad nisam vidio nešto ovako", rekao je jedan zagrebački taksista na autobuskom peronu u Zagrebu, u nedjelju uveče.

Vlasnici taksi preduzeća uzeli i po 4.000 evra

Prevoznici su ljudima nudili odličnu ponudu - da ih pokupe na kućnoj adresi, odvezu u Arenu, a onda iz iste vrate kući. Cijena? 50 evra po osobi.

"I prije nego što sam objavio prevoz, dobio sam puno upita. Baš su me 'išamarali' porukama", kazao je jedan od vlasnika taksi preduzeća.

"Vozili smo kombijima. Dva kombija za svaki koncert, otprilike šesnaest putnika po koncertu", rekao je ovaj čovjek.

Cijene za grupe bile su nešto niže, ali vrtille su se oko 50 evra. Za 16 putnika po koncertu tako su zaradili i po 800 evra, a za pet dana oko 4.000 evra.

Konobari zadovoljni bakšišom

"Nešto mladih cura, nešto gospođa u godinama. Ko je bio luđi? Gospođe u godinama, naravno", rekao je jedan od konobara iz Arene.

Po večeri je radilo 180 konobara, a najviše se naručivalo pivo, dok su se od žestine pili viski i džin.

"Uglavnom su svi ostavljali bakšiš, tako da smo imali sasvim dovoljno", rekla je konobarica koja je radila svih pet večeri. Ona je otkrila i da su najviše posla imali tokom posljednja dva koncerta, te da se tada "satrali" od posla.

Prija noć u hotelu plaćala 400 evra

Iz Turističke organizacije Grada Zagreba rekli su da je tokom Aleksandrina prva dva koncerta broj dolazaka u odnosu na prethodnu godinu bio veći za 22 odsto, a broj noćenja veći za 14 odsto. Iz Poreske uprave su objasnili kako je teško uporediti zaradu u ugostiteljstvu s prethodnom godinom, jer su zbog inflacije cijene povećane.

Aleksandra Prijović je sa porodicom, prijateljima, saradnicima i bendom odsela u luksuznom hotelu u Zagrebu, gdje su bili nedjelju dana. Noć su plaćali 400 evra.

Kad se sve sabere i oduzme, Prijovićeva je "čisto" zaradila oko 2,5 milliona evra, tvrdi 24sata.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana