Sastav “Džudas prist” izdaje novi album: Ponovo u akciji

Branislav Predojević
Sastav “Džudas prist” izdaje novi album: Ponovo u akciji

BIRMINGEM - Legendarni britanski hevi metal veterani benda “Džudas prist” objavili su drugi singl “Trial By Fire”, najavljujući novi album “Invincible Shield”, a koji izlazi 8. marta.

Nova pjesma stiže otprilike mjesec dana nakon  singla “Panic Attack” snažne metal himne koja sadrži epske sintisajzerske linije uz prepoznatljivi dvostruki napad gitara i težak ritam. Nova pjesma “Trial Buy Fire” ima suzdržaniji tempo, koji stvara tenzije sa osloncem na nešto zlokobniju atmosferu, dok pjevač Rob Halford u njihovom stilu pjeva o osuđeniku kojeg žigošu vatrom. Novi album “Invincible Shield” je 19. studijski album hevi metal veterana i njihov prvi studijski rad od ploče “Firepower” iz 2018 . godine. Pjevač Rob Halford je rekao da je razmišljao o tome da prethodno izdanje bude njihov posljednji album, ali ih je njegov izuzetno pozitivan prijem inspirisao da nastave dalje.

- Album “Firepower” bio je tako dobro primljen i hvaljen od strane kritike da smo razmišljali da zauvijek napustimo zabavu na vrhuncu . Ipak, uspjeh te ploče, uz odličan prijem publike i naših prijatelja u muzičkoj industriji, dala nam je još više energije i odlučnosti da napravimo još jedan album - rekao je Halford.

Gitarista Riči Folkner je takođe rekao da fanovi “Džudas prista” mogu očekivati neke komplikovanije pjesme na  novom albumu sa korijenima u radu benda iz 70-ih.

- Definitivno ima još nekoliko novih obrta na ovoj ploči uz nekoliko autentičnih muzičkih djelova. Ne volim koristiti riječ progresivan zvuk, ali je progresivan u smislu da nije klasični stih-refren-stih-refren-solo-refren-finiš album. Album pravi nekoliko muzičkih preokreta i skreće sa prepoznatljivog puta, pomalo kao “Sinner” ili “Tyrant” ili tako nešto. Dakle, to je malo više “Prist” 70-ih - rekao je Folkner.

Petorka u sastavu Rob Halford (vokal), Jan Hil (bas), Glen Tipton (gitara), Skot Trevis (bubnjevi) i Ričard Folkner (gitara) album je snimila u Feniksu (Arizona), uz pomoć producenta Endija Snipa, a svjetsku turneju počinju na dan izlaska novog albuma.

Karijera

Kultni metal sastav osnovan je u Birmingemu (Engleska), a ime su uzeli po pjesmi Boba Dilana “The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest”.

Prodali su preko 50 miliona albuma i često se rangiraju kao jedan od najvećih metal bendova svih vremena. Uprkos inovativnom i pionirskom radu u drugoj polovini 70-ih bend se borio sa nedostatkom većeg komercijalnog uspjeha sve do 1980. godine, kada je album “British Steel” ostvario planetarni proboj sa hit numerama “Breaking the Low” i “Living After Midnight”. Tokom karijere su izdali 19 studijskih albuma uz ogroman uticaj na žanr spid, blek i treš metala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana