Ru­di­men­tal za za­vršni­cu De­mo­fes­ta

Glas Srpske
Ru­di­men­tal za za­vršni­cu De­mo­fes­ta

Glo­bal­ni mu­zi­čki fe­no­men "Ru­di­men­tal" uve­li­ča­će pro­sla­vu de­se­tog ro­đen­da­na banjalu­čkog "De­mo­fes­ta" svo­jim do­ka­za­nim DJ se­tom.

Ova žur­ka je spe­ci­jal­ni po­klon "De­mo­fes­ta", ko­ji se održa­va za­hvaljuju­ći "Banjalu­čkoj pi­va­ri" kao gla­vnom spon­zo­ru i kom­pa­ni­ji "m:tel" kao pri­ja­telju fes­ti­va­la, a "Ru­di­men­tal" će svo­jim ener­gi­čnim nas­tu­pom 22. ju­la obilježi­ti fi­nal­no ve­če.

Gru­pa je osno­va­na 2010, a prvi al­bum "Home" obja­vi­li su 2013. go­di­ne. "Ru­di­men­tal" je pro­dao vi­še od po­la mi­li­ona ko­pi­ja prven­ca, ko­ji je ta­ko pos­tao je­dno od sve­ga ne­ko­li­ko de­bi iz­danja ko­ji­ma je to us­pje­lo to­kom prvih 12 mje­se­ci. Ovo im je do­ni­je­lo na­gra­du BRIT za nu­me­ru "Waiting All Night" kao naj­bolji sin­gl, kao i no­mi­na­ci­ju u dru­ge dvi­je vo­de­će ka­te­go­ri­je. Za­hvaljuju­ći ras­pro­da­tim tur­ne­ja­ma i kao he­dlaj­ne­ri ve­li­kih fes­ti­va­la, eki­pa iz is­to­čnog Lon­do­na je pri­bli­ži­la svoj je­din­stve­ni zvuk mi­li­oni­ma ljudi ši­rom svi­je­ta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana