“Rejdiohed” najavio reizdanje starih ostvarenja uz novi album”Kid Amnesiae”: Zvuci prošlosti stižu u sadašnjost

Milanka Mitrić/agencije
“Rejdiohed” najavio reizdanje starih ostvarenja uz novi album”Kid Amnesiae”: Zvuci prošlosti stižu u sadašnjost

LONDON - Kultni albumi “Kid A” i “Amnesiac” britanskog sastava “Rejdiohed” dobiće svoja reizdanja, te će 5. novembra biti objavljeni zajedno sa albumom do sada neobjavljenih pjesama “Kid Amnesiae”.

Album “Kid Amnesiae” objedinjuje pjesme nastale 1999. i 2000. godine, a na listi koja je objavljena nalazi se dvanaest pjesama.

- “Kid Amnesiae” je tvrđava sačinjena od sjećanja, poluzaboravljenih i poluzapamćenih sešna i neobjavljenog materijala - stoji u objavi na zvaničnoj stranici benda, gdje su dodali da će sve tri objaviti u novembru, što je za sve obožavaoce ovog benda prava muzička senzacija.

Jedna od pjesama na listi je “If You Say the Word”, koja je već objavljena kao svojevrsna najava objave ova tri albuma.

- Iako pjesma “If You Say the Word” na prvi pogled ne izgleda kao jedna od najboljih pjesama “Rejdioheda”, ona je izuzetno kvalitetna, te je pravo čudo što nije ranije ugledala svjetlost dana. Na razmeđi između ranijih pjesama “Climbing Up the Walls” i akustične “How to Disapper Completely”, ona predstavlja isječak definišućeg perioda u radu benda, u kom kao da je svaki odbačeni demo snimak ostavljen, sakupljajući u sebi dovoljno jačine da traje godinama - naveo je Mark Hogan u kritici na “Pičforku”.

Album “Kid Amnesiae”, osim pomenute, objediniće pjesme: “Like Spinning Plates” i to u “Why Us?” verziji, “Untitled V1”, “Fog”, u “Again Again” verziji, zatim “Follow Me Around”, “Pulk/Pull”, u verziji kao pjesma “True Love Waits”, “Untitled V2” i “Pyramid Strings”. Takođe, na albumu će se naći pjesma “The Morning Bell” u verziji “In the Dark”, te “Alt. Fast Track”, “Untitled V3” i “How to Disappear into Strings”.

Album “Kid A” ranije je dobio reizdanje, i to 2009. godine, dok je prošle godine, povodom 20. godišnjice od objavljivanja ovog albuma, objavljena proširena verzija pjesme “Treefingers”. Album “Amnesiac” objavljen je prije dvadeset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana