Rambo Amadeus održao “Interplanetarni koncert”: Onlajn nastupi jedini kontakt s publikom

G.S.
Rambo Amadeus održao “Interplanetarni koncert”: Onlajn nastupi jedini kontakt s publikom

“Interplanetarni koncert” muzičara Ramba Amadeusa još je jedan od primjera onlajn koncerata kakve muzičari održavaju u vremenu pandemije, ne bi li koliko-toliko ostali u kontaktu sa svojom publikom.

- Hvala svima koji su gledali, četovali, baš je bilo uzbudljivo. “VIP bekstejdž” je kasnio, ali se ipak održao, i tu hvala svima na strpljenju - rekao je Amadeus.

Kako je naglasio govoreći o onlajn koncertu, nastupi koji ostaju zapamćeni su oni koji su snimani.

- Podsjetiću vas, “Bitlsi” su postali popularni tako što su snimili Mondoviziju. To je bio televizijski koncert sa statistima. Veliki koncerti su snimani, pa su emitovani na televiziji, a to je danas jedino moguće. Ne možemo da pustimo ljude da se gužvaju i ovo je jedini kanal. Jedini način da živa muzika dođe do slušalaca - naveo je Amadeus.

Amadeus je naznačio i to da, ipak postoje neke prednosti ovakve vrste održavanja koncerata.

- Za mlađe posjetioce sigurno da ne postoji nijedna prednost, jer je njima manje važno ko nastupa, njima je važno da se svi nabiju u gužvu, da budu blizu jedni drugima. Pošto je ta potreba fiziološka kod mladih ljudi. A za stare, ovako kao što sam ja i malo mlađe, je fenomenalno jer, prvo, ne mora da se izlazi iz kuće. Drugo, čovjek se u svojoj kući mnogo slobodnije ponaša. Može sebi da dozvoli i stvari koje ne može na javnim mjestima. Treća stvar, nije gužva na ve-ceu - naveo je on.

Prema njegovim riječima, onlajn koncert je poseban i po tome što ima individualni momenat.

- Kada je koncert u živo, publika se ponaša kao jedno tijelo, kao jedan entitet. I nema mnogo nekih mogućnosti. Ovdje ipak, svak sjedi u kući i onda imaju mogućnost i da četuju, da ostavljaju neke komentare sa strane, tako da zadržavaju tu individualnu mogućnost da nešto urade, da se istaknu kao pojedinci, recimo - naveo je.

Koncerata nije bilo više od godinu dana, a Amadeus navodi da, iako je trenutna situacija prilično loša, on će uvijek ostati optimista.

- U svakoj promjeni tražim prednosti. Meni čaša kad je puna do pola ja sam super zadovoljan. Ne kukam zbog ove druge polovine. U tom smislu sam izuzetno zahvalan što mi je tehnologija omogućila da sviram i što će moj bend poslije godinu dana da profesionalno odsvira, i što smo prodali neke karte, i što će da zarade neki dinar. I ja s njima - dodaje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana