“Posljednja straža” izlazi u maju

Milanka Mitrić
“Posljednja straža” izlazi u maju

Jedna od najgledanijih i najpopularnijih serija na televiziji “Igra prestola” uskoro počinje emitovanje svoje posljednje sezone i završetak će ostaviti ogromnu prazninu u srcima obožavalaca širom svijeta. Naravno, ne samo zbog kraja serije, već i zbog neminovne smrti mnogih voljenih likova i ko zna kakvog ishoda sezone.

S obzirom na to da je do premijere sezone ostalo manje od mjesec dana, a nakon kraja serije će proći dosta vremena dok ne bude objavljen bilo kakav televizijski materijal koji je vezan za Vesteros, dobra vijest za sve obožavaoce je ta da HBO priprema dokumentarac koji će biti svojevrsna poslastica za sve koji žele da dodatno uplove u priču nastanka Vesterosa.  Dokumentarni film “Igra prestola: Posljednja straža” prikazaće produkciju posljednje sezone serije i svima pokazati nastanak jedne od najambicioznijih i najkomplikovanijih sezona ikada.

“Igra prestola: Posljednja straža” ulazi duboko u priču ispričanu kroz blato i krv i otkriva suze i pobjede vezane za svijet Vesterosa, ali će prikazati i čitavo stvaranje tog svijeta u studiju, na poljanama i prostorima Sjeverne Irske.

Svojevrsni prikaz ličnih iskaza i zanimljivih detalja iz produkcije, koji prati glumce i ekipu koja radi na seriji, donijeće publici uvid u borbe s vremenom, pomjerenim rokovima i sa problemima prikrivanja radnje koju željni obožavaoci žele da što prije otkriju.

- Ovo je mnogo više od dokumentarca o nastanku, to je komična i srceparajuća priča, ispričana s trunkom ličnog upliva i gorko-slatkog zadovoljstva stvaranja jednog ovakvog svijeta i pozdravljanja s njim nakon toliko rada - navedeno je u objašnjenju dokumentarca.

Pomenuti dokumentarac će trajati dva sata, za režiju je zadužen Džin Finli, a premijerno prikazivanje je 26. maja na HBO kanalu.

Osma i finalna sezona “Igre prestola” počinje da se emituje 14. aprila.

Knjige

Autor serijala “Pjesma leda i vatre” (koji je osnova za seriju “Igra prestola”) Džordž R. R. Martin objasnio je da će se knjige dosta razlikovati od serije, ali da će biti i produžetaka. On je ranije naveo da je i sam razočaran što još nije objavio sve knjige serijala. Naime, u planu je objavljivanje knjiga “Vjetrovi zime” i “San o proljeću”.

- Bio sam spor. Producentima sam prije pet ili šest godina rekao kako da završe seriju. U međuvremenu sam razmišljao o promjenama. Neće sve biti isto. U knjigama ću dodati mnogo toga što nećete vidjeti u seriji - naveo je Martin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana