Parni valjak, Nipplepeople, Pero Defformero, Svemirko i Sunshine nova pojačanja Nektar OK Festa

G.S.
Parni valjak, Nipplepeople, Pero Defformero, Svemirko i Sunshine nova pojačanja Nektar OK Festa

Nektar OK fest nastavlja sa najavom sjajnih bendova i izvođača koji će ove godine od 19. do 21. jula na Tjentištu zabavljati mnogobrojnu publiku.

 

Nakon prve dvije objave u kojima smo otkrili da će ovoga ljeta u NP Sutjeska zasvirati: Thevery Corporation, The Toy Dolls, Ritam Nereda, Zoster, Vojko V, Grše, Mortal Kombat vrijeme je i za najavu novih „pojačanja“.

Na Tjentište stižu: Parni valjak, Nipplepeople, Pero Defformero, Svemirko i Sunshine.

Parni valjak osnovan je davne 1975. godine, i iza sebe ima hiljade odsviranih koncerata, pregršt nagrada i priznanja, ali i danas jednakim žarom kreću na put i staju na binu. Mnogo je muzičara prošlo kroz Parni valjak tokom godina, koji su svojim talentom i znanjem ugradili veliki dio sebe u zvuk i sam izražaj benda. Valjak je trebao krenuti na još jednu turneju, 2022. godine, ali iznenadna smrt pjevača, legendarnog Akija Rahimovskog sve je prekinula, i ostavila bend, ali i mnogobrojnu publiku u regiji, u šoku. Krajem 2023. godine bend je i službeno najavio dolazak novog pjevača Igora Drvenkara, novo lice benda, sa čijim dolaskom su nastale i nove numere “Moja glava moja pravila”, “Bogati će pobjeći na Mars”, “Sad kad znaš”

Nipplepeople tajanstveni elektropop duo koji dolazi iz Hrvatske. Osim po fantastičnim numerama poznati su po maskama bez kojih se ne pojavljuju u javnosti, medijima ne daju intervjue, a svoju tajanstvenost objašnjavaju željom da svoju muziku stave u prvi plan. Popularnost širom regije stekli su hit singlom „Sutra“, kao i obradom pjesme Zdenke Kovačiček „Frka“.

Pero Defformero progresiv folk-metal bend koji svojim zanimljivim nastupima, kao i pjesmama privlače pažnju publike iz cijele regije. Sa izuzetnom dozom humora pristupaju svojim nastupima, pa se od njih svaki put može očekivati pravi frontmensko-gitarski stand up šou. Bend je osnovan davne 1993. godine i vremenom je dobijao sve više sljedbenika, pa mu se uz zasluženi status utemeljivača jednog sasvim novog žanra, može zahvaliti i na čitavom spektru novih bendova koji su se pojavili u kasnijim godinama…

Svemirko bend koji je naveću popularnost stekao početkom 2019. godine. Kombinacija sunth-popa i raznih drugih žanrova, odmak od srceparajuće lirike i socijalnih tema, prava doza melanholije i coolness kojim zrači bend pokazali su se kao savršen recept za uspjeh. Iza njih je veliki broj koncerata širom regije koji su uglavnom sold out, jer njihova publika sa nestrpljenjem očekuje svaki njihov nastup.

Beogradski hip-hop sastav Sunshine, koji je vrhunac popularnosti doživio u drugoj polovini devedesetih godina prošlog vijeka, ponovo je koncertno aktivan na oduševljenje brojne publike širom regije. Prošle su tri decenije kako je Bane Bojović frontmen benda okupio ekipu kojoj je dao ime Sunshine ne sluteći da će samo koju godinu kasnije postati jedan od najznačajnijih bendova na sceni, bend koji je “definisao muziku devedesetih”, i koji je ostavio veliki trag na muzičkoj sceni svojim brojnim hitovima kao što su:  “Žaklina”, “Miss J”, “Misli mene Gone”, “Priđi Mi Ti”, “Zig Zigi”, ….

Sudeći po najavama na Tjentištu nas 19/20/21 jula očekuje još jedna OK zabava za pamćenje. Svi oni koji žele da budu dio OK avanture, već sada mogu kupiti festivalski paket OK kamp (4 dana u festivalskom kampu + ulaznica za festival). Prodaja se vrši u cijeloj regiji putem prodajnih servisa www.gigstix.ba  / www.gigstix.com  / www.gigstix.me  / www.entrio.hr  / www.entrio.si.

Uskoro donosimo nova imena desetog po redu Nektar OK Festa 2024. Sve informacije o samom događaju, dostupne su na zvaničnoj festivalskoj stranici www.okfest.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana