“Osvetnici” i “Igra prestola” odnijeli MTV nagrade

Milanka Mitrić
“Osvetnici” i “Igra prestola” odnijeli MTV nagrade

Los Anđeles - Popularne MTV filmske i televizijske nagrade, za najbolja ostvarenja tokom protekle godine, dodijeljene su na svečanoj ceremoniji održanoj u “Barker hangaru” u Los Anđelesu.

Ovogodišnjom dodjelom, koju je vodio glumac Zahari Levi, sa po četiri nominacije dominirali su film “Osvetnici: Kraj igre” i serija “Igra prestola”.

Za najbolji film izabrano je ostvarenje “Marvelovog” univerzuma “Osvetnici: Kraj igre”, a “Igra prestola” je odnijela nagradu za najbolju seriju. Za “Oskara” nominovani dokumentarni film RGB je takođe imao četiri nominacije, ali je pobjedu odnio dokumentarac “Surviving R. Kelly”.

Nagradu za najbolju ulogu u komediji osvojio je Den Levi za “Schitt’s Creek”, a glumac čije je izvođenje ocijenjeno kao najbolje u kategoriji za najbolji glumački proboj godine je Noa Sentineo za glumu u filmu “To All the Boys I’ve Loved Before”.

Elizabet Mos dobila je priznanje za maestralnu glumu u seriji “Sluškinjina priča”, za ulogu Džun Ozborn/Fredovice, a najbolji heroj na filmskom platnu je Robert Dauni Džunior za ulogu Tonija Starka u filmu “Osvetnici: Kraj igre”.

MTV priznanje za najbolji poljubac dobili su Noa Sentineo i Lana Kondor za ulogu u “To All the Boys I’ve Loved Before”.

Ledi Gaga je osvojila nagradu za najbolju glumu u filmu za ulogu Eli u filmu “Zvijezda je rođena”, a pomenuto ostvarenje osvojilo je i nagradu za najmuzikalniji momenat i pjesmu “Shallow”.

Najboljom borbom proglašena je ona između kapetanice Marvel (Bri Larson) i Min-Erve (Gema Čan) u “Marvelovom” ostvarenju “Kapetanica Marvel”, a uloga koja je ostavila utisak najstrašnije je uloga Sandre Bulok u filmu “Bird Boy”.

Najboljim zlikovcem proglašena je gluma Džoša Brolina, koji je igrao Tanosa u filmu “Osvetnici: Kraj igre”.

U kategoriji najboljeg voditelja priznanje je osvojio Nik Kenon za humorističku emisiju “Wild ‘n Out”.

Ovogodišnja dodjela je zanimljiva po novim kategorijama, i to za stvarno kraljevski momenat, za koji je nagrada otišla  franšizi “Ljubav i hip-hop: Atlanta”, najmimastiji momenat - priznanje za “Neženju”, te najbolji heroj iz stvarnog života, u kojoj je nagradu osvojila Rut Bejder-Ginsburg (RGB).

Dvejn Džonson dobio je počasnu generacijsku, a Džada Pinket-Smit pionirsku nagradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana