“OK kamp” otvorio vrata za posjetioce

Radmila Đević
 “OK kamp” otvorio vrata za posjetioce
“OK kamp” otvorio vrata za posjetioce

“OK kamp” na Tjentištu otvorio je juče vrata za posjetioce petog “Nektar OK festa”, koji počinje danas i trajaće do nedjelje.

Tokom tri dana festivala, na kojem će nastupiti poznate svjetske i regionalne zvijezde, mladi iz regiona i Evrope moći će, osim u muzičkom dijelu programa, da uživaju i u raftingu Tarom, planinarenju i šetnji atraktivnim destinacijama Sutjeske i gledanju filmova pod otvorenim nebom.

Prve večeri festivala, na glavnoj bini, nastupiće “Hladno pivo”, Kiril Džajkovski i “Stereo em-si”.
Mile Kekin iz “Hladnog piva” je rekao da je prošli put bilo odlično na “OK festu”.

- Drago mi je da sviramo na takvom značajnom mjestu na kojem je izborena velika pobjeda protiv fašizma. Volim takve svirke u prirodi. Ljudi su opušteniji i pozitivniji kad ih okružuje zelenilo - dodao je Kekin.

Kiril Džajkovski je rekao da se raduje što će imati priliku da nastupi prvi put na ovoj poznatoj istorijskoj lokaciji.

- Siguran sam da će atmosfera na Tjentištu i “OK festu” biti predivna - dodao je Džajkovski.

U subotu će publiku zabavljati “Letu štuke”, “Džinks” i Džiboni, dok će posljednje večeri festivala, u nedjelju, posjetioci imati priliku da uživaju u ritmovima “Elementala”, “Sarsa” i “Rudimentala”. Džiboni je otkrio kakva su njegova očekivanja od ovog nastupa te iskoristio priliku da publiku pozove da zajedno uživaju sutra u NP “Sutjeska”. Popularni Džibo je poručio da se cijela njegova ekipa veseli nastupu na Tjentištu i obećao ono što je na njegovim nastupima, u stvari, i zagarantovano: “Biće super!”

U “OK kampu” će nastupiti Laka, “Zemlja Gruva”, “Ateist rep”, “Obojeni program”, “Ritam nereda”, “Ortodoks Kelts”, a na trećoj bini na bazenu publiku će tokom dana zabavljati di-džejevi, ali i u ranim jutarnjim časovima nakon programa na glavnoj bini.

Momci iz novosadskog pank rok benda “Ateist rep” su poručili da ”OK fest” puno doprinosi održanju rokenrola i neophodne budnosti kod mladih i malo starijih generacija.

- Kao takav ima se negovati, paziti, održavati i biti kvalitetno ispraćen od medija i publike - dodaju iz “Ateist repa”.

Poznati pjevač Elvir Laković Laka očekuje da će ovogodišnji “OK fest” biti najbolji festival do sada, prvenstveno zbog prirodnog okruženja u kojem se održava.

Mirela Priselac Remi iz “Elementala” podsjeća da je ovaj sastav već jednom svirao na Tjentištu.

- Zbilja je bilo magično iskustvo jer smo kolektivno, kao bend, otišli da posjetimo spomenik, prošetali do muzeja i jednostavno upijali atmosferu. Ima nešto vrlo intenzivno na tom mjestu, osjećaš ljude koji su tamo nekoć bili i istovremeno te preplave mir i neka magija - rekla je Remi.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana