Nil Jang izdaje novi album: Rok veteran ponovo radi sa "Crazy Horse"

B.P.
Nil Jang izdaje novi album: Rok veteran ponovo radi sa "Crazy Horse"

Slavni kanadski muzičar Nil Jang uz pratnju svog, jednako čuvenog benda ""Crazy Horse", objaviće novi album "Barn" 10. decembra.

Jang je najavio projekat preko svoje stranice "Neil Young Archives ", izdavši numeru "Song of the Seasons " kao digitalni snimak za pretplatnike. Jang kaže da je u pitanju najstarija numera na "Barnu", napisana u Kanadi prije nekih godinu dana.

Album sadrži 10 numera, producirali su ga Jang i Niko Bolas, a odsvirali Jang na vokalu, gitari i harmonici,  Nils Lofgren na gitari, harmonici i vokalu, Bili Talbot na basu iv okalu i Ralf Molina na bubnjevima i vokalu. Snimanje je obavljeno na mjestu, vrlo važnom za  ovaj sastav.

- Jako smo srećni što smo se vratili u štalu, izgrađenu da replicira štalu iz 1850-ih, koja se srušila na potpuno isto mjestu, visoko u planinama Kolorada-napisao je Jang.

Osim snimanja novog studijskog albuma čuveni muzičar je tokom ove godine bio jako aktivan na sređivanju svoje arhive objavljujući regularne studijske materijale "Homegrowie" iz 1975. i žive ploče "Young Shakesperare " iz 1971. godine "Way Down in the Rust Bucket " iz 1990. Takođe je sređivao i druge snimke uključujući i trake za projekat  "Johnny`s Island " iz 1982. (ranije naslovljen "Islanda In the Sun "), album koji je "Trans" zamjenio u svom katalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana