Nektar Garden fest“: Gitarski rifovi i deveta umjetnost osvojili publiku

Ilijana Božić
Foto: Vedran Ševčuk

PRIJEDOR- Muzički festival „Nektar Garden Fest“ oduševio je ljubitelje dobrog zvuka, jer su uživali u sjajnim izvedbama popularnih bendova.

Prve večeri, u petak, nastupili su „S.A.R.S“, Vojko V, Marčelo i Napeti kvintet, „Iskaz“, Mladen Tomić i Ado. Drugu festivalsku noć, u subotu, obilježili su nastupi bendova „KOB“, „Bjesovi“, „Partibrejkers“ i „Van Gog“. Po otvaranju festivalskih kapija, prvi žestoki rifovi došli su iz gitara grupe „KOB“ iz Kostajnice koji su nastupili po prvi put na „Nektar Garden Festu“. Ovaj mladi sastav u posljednjih godina privlači pažnju javnosti, a pored dobro poznatog repertoara, bend je publici na „Nektar Garden Festu“ premijerno predstavio i nekoliko novih numera.

Pjevač i gitarista benda, Vanja Cvijanović istakao je da je publika u Ljetnoj bašti bila fantastična, te da je oduševljen samom organizacijom „Nektar Garden Festa“.

-Ova publika je divna. Od prvih akorda pratili su naš nastup i pjevali zajedno sa nama. Posebno sam zahvalan i ljudima koji su bili zaduženi za tehnički dio festivala, jer su pozornica, zvuk i svjetlo bili na svjetskom nivou-istakao je Cvijanović.

Nakon mladog sastava iz Kostajnice, pozornicom Ljetne bašte zavladao je sastav „Bjesovi“. Brojni ljubitelji rokenrol zvuka mogli su uživati u numerama kao što su „Kiša“, „Čak i da mogu“, „Avioni pevaju“ i „Bolje ti“.

Uzavrelu atmosferu dodatno su podgrijali momci iz legendarnog benda „Van Gog“ koji su od prvih taktova pjesme „Nek te telo nosi“ dokazali publici da je zagarantovano najbolja zabava u Ljetnoj bašti „Nektar Garden Festa“.

Nakon „Van Goga“, publika je mogla da uživa u elektronskom zvuku, jer su pozornicom zavladali di džejevi Damir Hoffman i Marko Vuković.

Uvertira za bogat muzički program „Nektar Garden Festa“ bila je izložba strip radova Hercegnovskog strip festivala koja je održana u Gradskoj galeriji „Sreten Stojanović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana