Najveća hip hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star festival VIDEO

Glas Srpske
Najveća hip hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star festival VIDEO

Najveća hip hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan potvrdila je dolazak na Sea Star Festival i to u okviru velike svjetske turneje na kojoj rasprodaju neke od najvećih arena u Americi i Evropi.

Nakon nastupa u Berlinu, Londonu, Parizu i drugim evropskim metropolama, Wu-Tang Clan stižu u Umag, a njihov nastup na AddikoTesla bini bit će ekskluzivan za cijelu centralnu, južnu i istočnu Evropu. U Istri se očekuje desetine hiljada fanova iz cijelog regiona i brojnih evropskih zemalja koje nije obuhvatila njihova ovogodišnja “Gods of Rap” turneja, u okviru koje obilježavaju 25 godina od izlaska albuma “Enter the the Wu-Tang (36 Chambers)”.

Pregovori oko nastupa u Umagu trajali su čak sedam mjeseci, a glavni razlog je insistiranje organizatora Sea Stara da cijena ulaznica bude maksimalno prilagođena domaćoj i regionalnog publici i ostane višestruko manja u odnosu na ostatak njihove turneje. Cijena ulaznice za Sea Star sa 50 odsto popusta trenutno iznosi 64 KM za oba dana festivala, a zbog ogromnog interesovanja iz svih krajeva Evrope, ova cijena bit će aktuelna najkasnije do 15. aprila.

Wu-Tang Clan se pridružuje moćnoj muzičkoj postavi već potvrđenih izvođača za Sea Star koju čine vodeći tehno izvođači današnjice Sven Väth i Nina Kravitz, britanska hip-hop diva IAMDDB, dobitnik Ibiza Awards nagrade za najboljeg tehno DJ-a Ilario Alicante, autor najprodavanije tehno trake na Beatpotry Enrico Canhiuliano, i brojni drugi.

Wu-Tang Clan je prodao nevjerovatnih 40 miliona albuma, dok svjetski mediji za njih imaju samo riječi hvale, pa ih tako Rolliong Stone Stone naziva “najboljom rep grupom ikada”, a NME “jednim od najboljih muzičara decenije”, dok Fact dodaje kako su “redefinisali samu srž hip hop-a”. U toj ocjeni složne su i hip-hop zvijezde Kenderick Lamar, Snoop Dogg, Rick Ross, A$AP Rocky i brojni drugi, koji o Wu-Tangu govore u superlativima i navode ih kao svoje uzore. Nije tajna ni da je njihov rad imao direktan utjecaj i na stariju gardu kao što su Jay Z, Nas, Snopp Dogg i The Notorious B.I.G..

Sanjin Đukić, direktor Sea Star festivala istakao je da je Wu-Tang Clan sastav na čijoj muzici su odrasle generacije i koji je oblikovao hip-hop scenu kakvu je vidimo danas.

“Imati veliki Wu-Tang Clan u punoj postavi na turneji kojom se obilježava 25 godina jednog od najvažnijih albuma u historiji je samo po sebi muzički, kulturni i turistički događaj bez premca! Uložili smo jako puno napora da ovu obljetničku turneju, rezerviranu isključivo za ogromne arene u Americi i Zapadnoj Evropi, skrenemo preko 2000 km i dovedemo u Umag, te očekujemo pravi desant na Stella Maris njihovih fanova iz svih krajeva Evrope”, rekao je Đukić.

Na Sea Star dolaze i najveće elektronske zvijezde današnjice. Do sada potvrđena imena lineupa čine Sven Vath, Nina Kravitz, Ilario Alicante, Enrico Sangiuliano, Peter Duanov, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, kao i vrsna hip hop postava u suradnji s Dritom, najvećim regionalnim klupskim trap i hip hop festivalom koju čine nova neo soul i R&B diva IAMDDB, Vojko V, Krankšvester, FOX, High5, Buitai, Smoke Mardeljano i Hazze.

Sea Star festival biće održa 24. i 25. maja u egzotičnoj laguni Stella Maris u Umagu, uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. maja. Festivalske ulaznice po promotivnoj cijeni od samo 64 KM što je velikih 50 odsto uštede u odnosu na finalnu cijenu biće u prodaji do 15. aprila ili ranije, do isteka zaliha, nakon čega će cijena kompleta ulaznica biti viša.

Posjetioci Sea Stara mogu da rezervisati noćenja u premium kampu te u apartmanima, bungalovima, hotelima, mobilnim kućama, kao i u luksuznim vilama na samoj obali mora i to po cijenama već od 7 evra po noćenju za kamp i 10 evra dnevno za apartmane. Zvanična turistička organizacija EXIT festivala EXIT Trip u ponudi ima i izuzetno pristupačne turističke pakete, koji pored ulaznice u ponudi imaju i prevoz i široku lepezu vrhunskog smještaja u Umagu, a cijene se kreću već od 42 evra po paketu za smještaj u premium kampu, dok posjetioci mogu da rezervišu noćenja u apartmanima, bungalovima, hotelima, mobilnim kućama, kao i u luksuznim vilama na samoj obali mora. Odlična opremljenost, predivno prirodno okruženje i dodatni sadržaji, te blizina mora i samog festivala čine ove smještajne jedinice idealnim mjestima za napuniti energiju potrebnu za super festivalski provod. Više detalja o turističkim paketima i smještajnim jedinicima dostupno je na zvaničnom sajtu Sea Star festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana