Najda odsvirao u Palama koncert za pamćenje

Glas Srpske
Najda odsvirao u Palama koncert za pamćenje

Drugi festival rokenrola i zanatskog piva “Birokratas”, na kojem je učestvovalo osam izlagača, održan je ovog vikenda u Palama.

U okviru zabavnog dijela programa posjetioce su zabavljali bendovi “Najda i tribjut Smaku”, koji je održao koncert za pamćenje, “Bitange i princeza”, “Mezanin” i “Star bridž”.

Izlagač i član pivarske zadruge “Šerpasi” iz Istočnog Sarajeva Vuk Vučetić rekao je da već drugu godinu zaredom učestvuje na festivalu zanatskog piva, na kojem su izlagači ove godine predstavili više od 20 vrsta piva.

- Ovaj događaj je neophodan za Pale i Istočno Sarajevo jer upotpunjuje turističku ponudu grada. Potrebno je nešto što ima urbani karakter da privlači ljude iz različitih supkultura - kazao je Vučetić.

On je istakao da je zanatsko pivarstvo u ekspanziji, ne samo u BiH nego i šire.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je ponosan što je grad pokrovitelj Drugog festivala zanatskog piva na Palama, koji postaje regionalan.

On kaže da organizacija festivala iz godine u godinu mora da se diže na viši nivo.

- Potrudili smo se da napravimo događaj koji prevazilazi okvire Pala, a po značaju će biti sve važniji kada su u pitanju događaji ove vrste. Lično sam zadovoljan što rokenrol vraćamo na Pale, koje dugo čekaju nastup ozbiljnih bendova - naveo je Vuković.

Direktor Turističke organizacije “Jahorina” Igor Tošić  kazao je da je manifestacija višestruko značajna za opštinu Pale i grad Istočno Sarajevo, s obzirom na to da doprinosi razvoju privrede.

- Ovo će ući u kalendar Turističke organizacije kao manifestacija od značaja za grad Istočno Sarajevo i samim tim će upotpuniti ljetnu ponudu - istakao je Tošić.

Festival je imao i humanitarni karakter, pa će prikupljeni novac otići Udruženju “Sunce”.

Generalni pokrovitelj festivala su grad Istočno Sarajevo i Turistička organizacija “Jahorina” Istočno Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana