“Mračni Feniks” doživio debakl u bioskopima

Agencije
“Mračni Feniks” doživio debakl u bioskopima

Prije nekoliko dana, u bioskopima širom svijeta, premijerno su prikazani filmovi “Tajne avanture kućnih ljubimaca 2” (“Universal” i “Iluminejšn” studio) i “Iks-men: Mračni Feniks” (“Dizni i Foks”), koji su totalno razočarali na bioskopskim blagajnama.

“Tajne avanture kućnih ljubimaca 2” je uspio da izbije na vrh sa zaradom od 47,11 miliona dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, što je ipak manje od polovine, koliko je prvi dio uspio da zaradi 2016. godine. “Iks-men: Mračni Feniks” doživio debakl sa zaradom od svega 33 miliona dolara, što je najgore otvaranje u 20 godina dugoj istoriji ove franšize.

S obzirom na ogroman budžet od 200 miliona dolara, vijesti sa bioskopskih blagajni su zaista slabe, a u prilog tome idu i kritike, nazivajući ovo ostvarenje slabim filmom B produkcije.

Prethodno ostvarenje iz Iks-men serijala “Vulverin”, je 2013. godine zaradilo 53 miliona dolara, a to je bilo najslabije otvaranje u istoriji, dok je “Iks-men: Apokalipsa” zaradio 65 miliona i 543 širom svijeta.

Znatno bolji start film “Iks-men: Mračni Feniks” je imao van granica Sjedinjenih Država, gdje je zabilježio zaradu od 107 miliona dolara. Režiju prvi put potpisuje Sajmon Kinberg, višegodišnji scenarista “Iks-men” franšize, a osim glumice Sofi Tarner u ostalim ulogama našli su se: Dženifer Lorens, Džejms Makavoj, Nikolas Hoult, Majkl Fasbender i drugi.

- U “Mračnom Feniksu” Iks-men ekipa se suočava sa svojim najstrašnijim neprijateljem, koji dolazi iz njihovih redova, Džin Grej (Sofi Tarner). Tokom spasilačke misije u svemiru, Džin je skoro ubijena kada ju je pogodila misteriozna kosmička sila, koja ju je učinila beskrajno moćnom, ali i nestabilnom pri povratku kući. Džin koja se otima kontroli i povređuje one koje najviše voli, počinje da rastura silu koja ih drži na okupu. Kada porodica počne da se raspada, moraju naći način da se ujedine i, ne samo sačuvaju Džininu dušu, nego i spasu planetu od vanzemaljaca koji žele da iskoriste njenu moć Feniksa i zavladaju galaksijom - naznačeno je u najavi filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana