Kit Harington na rehabilitaciji

Agencije
Kit Harington na rehabilitaciji

Zvijezda serije “Igra prestola”, glumac Kit Harington, nalazi se na rehabilitaciji nakon nedavno emitovane posljednje epizoda HBO-ovog hita u kojemu je glumio Džona Snježnog.

- Kit je odlučio da iskoristi pauzu u svom radnom rasporedu kao priliku da se na neko vrijeme povuče i poradi na rješavanju nekih privatnih problema - stoji u saopštenju njegovog portparola.

Zahvaljujući seriji “Igra prestola”, u kojoj igra hrabrog Džona Snježnog (Egona Targarjena) čiji su potezi u posljednjoj epizodi bili najveće iznenađenje čitave serije, nekada potpuni anonimus Harington postao je planetarno popularan.

Dok se u saopštenju koje je objavljeno javnosti ne navode razlozi njegove krize, “Njujork post” je objavio da je glumca teško pogodio završetak rada na seriji i da je na rehabilitaciji zbog stresa, iscrpljenosti i problema s alkoholom.

U intervjuu za “Varajeti” u martu ove godine Harington je izjavio da je u početku teško izlazio na kraj sa slavom i “zastrašujućom” pažnjom koju mu je donijela serija.

- Imao sam osjećaj da se moram osjećati kao najsrećnija osoba na svijetu, a zapravo sam se osjećao užasno jadno. Izgubio sam ravnotežu, što vjerujem da se mnogima dogodi u dvadesetim - rekao je 32-godišnji glumac, koji se 2018. godine oženio koleginicom iz serije, škotskom glumicom Rouz Lesli.

Problemi sa mentalnim zdravljem su se pogoršali nakon ubistva njegovog lika u seriji i nakon godinu dana pritiska i pitanja obožavalaca o tome da li se vraća ili ne. Takođe, uz sve to, na njega su negativno uticali i komentari na račun glume i na račun njegovog lika. Taj period života opisao je kao nešto najmračnije što je iskusio.

- Osjećao sam se nesigurno, nisam pričao ni sa kim. Bio sam zahvalan zbog onoga što sam imao, ali sam se brinuo znam li uopšte da glumim - izjavio je Harington jednom prilikom.

Posljednja epizoda serije “Igra prestola”, emitovana 19. maja, privukla je samo u SAD rekordnih 19,3 miliona gledalaca i jedna je od najgledanijih serija ikada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana