Kastel čeka ljubitelje motora i dobre zabave

Jasmina Perišić
Kastel čeka ljubitelje motora i dobre zabave

Prvi moto-festival "Moto Fest Banjaluka 2017" okupiće 26. i 27. maja na tvrđavi Kastel ljubitelje motora i dobre zabave iz više od deset zemalja.

Festival će 26. maja u 12 časova otvoriti gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, a bogat muzički program, na kojem će nastupiti poznata imena muzičke scene, te sajam motora svjetskih brendova, događaj su koji će pamtiti region, tvrde organizatori.

Predsjednik Moto-kluba "Stršljen" Banjaluka Siniša Praštalo, kaže da je to svojevrsna promocija motociklizma i turističke ponude grada.

- Riječ je o prvom moto-sajmu u BiH, gdje će doći najveći svjetski brendovi kao što su "harli dejvidson", "dukati", "moto guci", "jamaha", "honda", "suzuki". Biće to dva dana dobre zabave na Kastelu, a u muzičkom dijelu na dvije bine nastupiće deset bendova. Publiku će zabavljati grupe "Van Gog", "Psihomodo  pop", najbolji domaći, te tribjut bendovi "Ekatarina Velika", "Azra", "Ateist rep" i "Ritam Nereda" – rekao je Praštalo.

Istakao je da očekuju oko 10.000 posjetilaca dnevno, te oko 2.000 bajkera iz regiona.

- Napomenuo bih da je festival humanitarnog karaktera, a odlučili smo se da pomognemo udruženju porodica sa četvoro i više djece "4 +". Iz tog razloga ćemo našim gostima upriličiti i humanitarnu tombolu sa vrijednim nagradama - istakao je Praštalo.

Dodao je da su karte za ovaj moto-festival u prodaji ispred robne kuće "Boska", te da je za bajkere ulaz besplatan.

- Karte za goste koštaju simbolične tri marke za dnevni ulazak koji traje do 18 časova. Za večernji koncertni dio karta košta  pet maraka, dok je dvodnevna karta osam maraka - kazao je Praštalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana