Izabrani svi finalisti "Pesme za Evroviziju"

Tanjug
Izabrani svi finalisti "Pesme za Evroviziju"

BEOGRAD- U drugom polufinalu "Pesme za Evroviziju" sinoć je izabrano još osam kompozicija, čime je kompletiran spisak od 16 učesnika finala izbora za srpskog predstavnika na Evroviziji.

Od 14 učesnika drugog polufinala, na osnovu SMS glasova gledalaca i stručnog žirija, u finale su prošli Iva Lorens sa pjesmom "Dom", Konstrakta ("Novo, bolje"), Teja Dora ("Ramonda"), Dušan Kurtić ("Zbog tebe živim"), Zejna ("Najbolja"), Milan Bujaković ("Moje, tvoje"), Nemanja Radošević ("Jutra bez tebe") i Džordži ("Luna park").

Iz prvog polufinala prošli su pjevačica Breskvica ("Gnezdo orlovo"), Hristina ("Bedem"), Lena Kovačević ("Zovi me Lena") i M.IRA ("Percepcija"), Bojana i David ("No no no"), Marko Mandić ("Dno"), bend "Keni nije mrtav" ("Dijamanti") i Zorja ("Lik u ogledalu").

U finalu "Pesme za Evroviziju" 2. marta, uz prenos na Radio-televizije Srbije, bira se predstavnik Srbije koji u maju ide na Evroviziju u švedski grad Malme.

Program drugog polufinala su vodili glumac Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, dok su se iz "zelene sobe" sa izvođačima uključivali Kristina Radenković i Stefan Popović.

U emisiji je gostovao prošlogodišnji predstavnik Srbije na "Pjesmin Evrovizije" održane u Liverpulu Luk Blek.

RTS je najavio da će svoj dio prihod od SMS glasova sve tri večeri dati udruženju Zvončica za pomoć djeci oboljeloj od malignih i rijetkih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana