Ispovijest Bitlsa na srpskom jeziku

Tanjug
Ispovijest Bitlsa na srpskom jeziku

Beograd - Srpsko izdanje čuvene biografije legendarne grupe "Bitls", koju potpisuje britanski pisac i novinar Hanter Dejvis, naći će u subotu u prodaji širom Srbije.

Knjigu je objavila beogradska "Laguna", a riječ je o ključnom svjetskom bestseleru koji je pronikao u suštinu "liverpulskih buba" i čiji je značaj rastao zajedno sa slavnim muzičarima od prvog objavljivanja do danas.

Hanter Dejvis je 1967. i 1968. uz "Bitlse" proveo osamnaest mjeseci, kada su na vrhuncu moći definisali generaciju i promijenili lice popularne muzike. Kao njihov jedini ozvaničeni biograf, imao je neponovljiv pristup ne samo Džonu, Polu, Džordžu i Ringu već i njihovim prijateljima, porodicama i saradnicima. Prisutan u presudnom trenutku, on je sakupio čitavo blago intimnog i razotkrivajućeg materijala koji ovu klasičnu knjigu o "Bitlsima" još uvijek čini putokazom za sve druge biografe.

Dejvis je ostao blizak sa članovima sastava i tako godinama imao pristup novim informacijama. U ovom izdanju, više od četrdeset godina od prvog objavljivanja, sadržan je materijal koji nikada ranije nije objavljen, iz autorovih arhiva, ali i od samih "Bitlsa", što omogućava novi uvid u legendu o njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana