Hernan Kataneo stiže na Kastel

Glas Srpske
Hernan Kataneo stiže na Kastel

Prvo ime ovogodišnjeg festivala “Nektar Fresh Wave”, koji se održava na banjalučkoj tvrđavi Kastel, je argentinski di-džej Hernan Kataneo. Na predstojećem “Heaven” izdanju festivala Kataneo će nastupiti 10. avgusta i svojim setom zatvoriti program na glavnoj bini.

Izbor traka ovog di-džeja, kako navode organizatori, dolazi s nebesa, što mu je svojevremeno obezbijedilo ekskluzivitet u prestižnoj izdavačkoj kući iz Velike Britanije “Renaissance Recordings” (osnovanoj 1994. godine) jer Kataneo potpisuje najviše izdanja ovog izdavača.

- Posebno je zanimljivo naglasiti da su za ovog izdavača izdanja pripremali neki od najboljih u istoriji elektronske muzike (John Digweed, Steve Lawler, Danny Tenaglia, Roger Sanchez, Tale Of US i mnogi drugi) što dovoljno govori o tome koju poziciju u istoriji elektronske muzike zauzima ovaj izvođač - naveli su organizatori.

Hernan je karijeru započeo devedesetih godina prošlog vijeka. Iako tokom karijere nije mnogo mario za dobar plasman na različitim di-džej listama, ipak je imao naklonost prestižnih di-džej lista i svjetskih muzičkih festivala. Ostvario je saradnju sa velikim imenima muzičke industrije, a njegov autentični progressive house stil inspiracija je i velikim i manje poznatim izvođačima elektronske muzike.

Ovog ljeta publika će saznati zašto je Kataneo jedan od najvećih ljubimaca publike u svijetu i zašto je i dalje izvođač pred kojim se publika u ekstazi provodi za nezaborav.

Ovogodišnje izdanje festivala biće održano od 8. do 10. avgusta na tvrđavi Kastel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana