“Garbage” u junu stiže u Beograd

Glas Srpske
“Garbage” u junu stiže u Beograd

Dugo očekivani koncert američkog rok benda “Garbage” održaće se 28. juna na bazenima “11. april” na Novom Beogradu, najavili su u petak organizatori.

“Garbage”, koji čine Širli Menson, Djuk Erikson, Stivi Marker i Buč Vig, godinama je jako popularan bend u Srbiji, a posljednji put nastupili su 2005. na “Egzit” festivalu u Novom Sadu.

Zajedno nastupaju 25 godina. Do sada su prodali preko 17 miliona primjeraka albuma i nastupali u više od 35 zemalja. Nakon što su se Buč, Djuk i Stivi okupili u Medisonu (Viskonsin) 1993. i godinu kasnije im se priključila Širli, 1995. godine izbacili su debi album “Garbage”, koji je prodat u više od četiri miliona primjeraka.

Njihov jedinstveni zvuk i provokativna vizuelna estetika izazvali su veliku pažnju javnosti širom svijeta i donijeli im ogroman uspjeh. Drugi album benda, “Version 2.0” (1998), takođe je prodat u više od četiri miliona primjeraka, doživio je velik uspjeh na svjetskim top-listama, ali i imao nekoliko nominacija za “Gremi”, uključujući i onu za album godine.

Sljedeće godine bend je proveo na svjetskoj turneji, a vrhunac kampanje kojom su promovisali album bilo je i snimanje naslovne pjesme za film o Džejmsu Bondu “The njorld is not enough”.

Nešto kasnije došli su i platinasti album “Beautiful Garbage” (2001), zatim i “Bleed like me” (2005), a nakon sedmogodišnje pauze došlo je i peto studijsko izdanje “No your kind of people” (2012), koje se našlo na listi top 50 albuma magazina “Rolling Stonse” i nazvano je “alternativom svemu” od strane prestižnog “Pitchforka”.

Dvadeset godina od svog debi izdanja proslavili su 2015. rasprodatom “20 Years Queer” turnejom. Njihov najnoviji studijski album “Strange llittle birds”, objavljen 2016. godine, debitovao je na prvom mjestu lista alternativnih albuma, a bio je i na 14. mjestu liste “Bilbord 200”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana