Epizoda “Igre prestola” ilegalno pogledana više od 55 miliona puta

Glas Srpske
Epizoda “Igre prestola” ilegalno pogledana više od 55 miliona puta

Obožavaoci širom svijeta sa nestrpljenjem su iščekivali premijeru osme i finalne sezone serije “Igra prestola”. Na neki način, prvu epizodu osme sezone gledalo je čak milijardu ljudi, ali mnoge je zanimala i druga strana medalje - koliko je ilegalnih pregleda bilo i koliko preuzimanja putem torenata.

Najnovija statistika dolazi nam od jedne od najpoznatijih antivirus kompanija i pokazuje sljedeće: prva epizoda sezone “Winterfell” ilegalno  je pogledana više od 55 miliona puta samo u toku prva 24 časa, i to 12,2 odsto putem preuzimanja i 11,3 odsto putem torenta.

Dok je završna sezona serije “Igra prestola” u toku, šokantna je činjenica da je ova serija piratizovana 54.261.910 puta.

- Distributeri malvera redovno pokušavaju da iskoriste televizijske emisije koje su veoma tražene na piratskim sajtovima. Drame i akcione serije su standardne kategorije koje su najviše ciljane, a obično su prve i posljednje epizode te ​​koje privlače najviše gledalaca - a samim tim i pažnju sajber kriminalaca - rekao je glavni istraživač za bezbjednost u antivirus kompaniji “Kaspersky Lab” Dejvid Em.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana