Emotivan koncert grupe “Zana” posvećen Marini Tucaković

Tanjug
Emotivan koncert grupe “Zana” posvećen Marini Tucaković

BEOGRAD - Čuvena pop grupa “Zana” održala je u subotu veče koncert u Kombank Dvorani, uz ovacije i horsko pjevanje publike, povodom obilježavanja jubileja, 40 godina benda.

Emotivan i energičan koncert bio je posvećen nedavno preminuloj Marini Tucaković, koja je bila pridruženi član i tekstopisac većine hit pjesama ove grupe.

Ovaj poseban muzički događaj započeo je akustičnom verzijom hita “Vojna pošta”, a zatim je, uz sliku Marine Tucaković na vidio bimu, najavljena i njena pjesma “Čamac na vodi”.

Uz ovacije publike, Jelena Živanović izvela je u akustičnom dijelu poznate numere - “Leto”, “Rusi dolaze”, “Rane”, “Modrice”, “Što a što”, “Kućica”.

Onda je mikrofon preuzeo Zoran Živanović - Žika, osnivač “Zane”, i otpjevao premijerno pred publikom pjesmu “40”, koju je za njega lično komponovala Marina Tucaković.

U drugom dijelu koncerta uslijedili su hitovi koji su izvedeni “na struju”, a publika je horski pjevala - “Nije sve tako crno”, “Vlak”, “Vejte snegovi”, “Dodirni mi kolena”, “Rukuju se rukuju”, “Oženićeš se ti” i mnoge druge.

Duet “Jabuke i vino” (u originalu Zana Nimani i Željko Bebek) sa Jelenom je pjevao glumac Bane Tomašević, koji već nekoliko godina muzički sarađuje sa Jelenom i Žikom.

Gost na koncertu bio je i gitarista Zoran Branković, koji je svirao gitaru i u originalnom izvođenju pjesme “Rane”.

Među brojnim kvalitenim muzičarima na bini, za bubnjevima je bio i dugogodinji član “Zane” - Zoran Babović - Babonja.

Žika je na kraju koncerta pomenuo sve bivše članove grupe “Zana”, uz veliki aplauz publike, a neki od njih su se javili i poslali pozdrave putem video poziva.

Među njima je bio i čuveni Radovan Jovićević, jedan od osnivača ove popularne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana