Elvis Bajramović Prva truba Guče

Tanjug
Elvis Bajramović Prva truba Guče

GUČA - Pobjednik ovogodišnjeg 61. po redu Dragačevskog sabora trubača u Guči je Elvis Bajramović, dok je titulu najboljeg orkestra ponio orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

Finalno takmičenje trubača, nazvano "Sa Ovčara i Kablara" na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči, koji je počeo u petak intoniranjem saborske himne i podizanjem saborske zastave, završeno je sinoć, a pobjednici su proglašeni u konkurenciji koju je činilo 16. orkestara.

Prvu trubu osvojio je Elvis Bajramović iz orkestra Elvisa Bajramovića iz Bojnika, dok je drugo mjesto, tačnije Drugu trubu osvojio Vladimir Ivanović, orkestar Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.

Treća truba je Kristijan Trajković iz orkestara Kristijana Trajkovića iz Vranja.

Drugo mjesto u kategoriji orkestara zauzeo je trubački orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja, dok je treći orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

Nagradu za najizvornije muziciranje ponio je orkestar Marka Trnavca iz Mršeja.

Nagradu za najbolje odsvirano kolo dobio je orkestar "Timočki veseljaci" iz Knaževca, a za najbolje odsviranu narodnu pjesmu, orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja. Odsvirana pesma je "Moj Milane".

Najbolji bubnjar je Emanuel Zećirović, orkestar Isidora Zećirovića, Bojnik.

Najbolji basista je Stefan Ibrahimović, orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana