Džilijan Anderson nova Čelična ledi

Agencije
Džilijan Anderson nova Čelična ledi

Tvorci popularne serije “Kruna” (“The Crown”) o britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj pronašli su glumicu koja bi mogla igrati čuvenu Čeličnu ledi Margaret Tačer.

Prema svemu sudeći, nju će u nastavku serije  glumiti zvijezda “Dosijea Iks” Džilijan Anderson.

Prema pisanju “Sandej tajmsa”, bivša zvijezda “Dosijea Iks” mogla bi da se pojavi u četvrtoj sezoni serije, a snimanje je navodno zakazano za ljeto 2019. godine.

Andersonovu očekuje i saradnja sa glumicom Olivijom Kolman, koja će u nastavku serije tumačiti lik kraljice Elizabete Druge. U prve dvije sezone kraljicu Elizabetu Drugu igrala je Kler Foj.

Odnos dvije najmoćnije žene u tadašnjoj Velikoj Britaniji često je bio surov, mada je njegov veći dio još prekriven velom tajne.

U pomenutoj seriji pojavljuje se i Džon Litlou kao Vinston Čerčil. Period koji će u ovom dijelu biti obrađen je od 1960. do 1970. godine.

Margaret Tačer je inače bila stub Konzervativne partije i ušla je u istoriju kao prva žena premijer, koja je na toj poziciji bila od 1979. do 1990. godine. Za vrijeme njene vladavine Britanija je doživjela snažan privredni razvoj, posebno osamdesetih godina prošlog vijeka, kada je predsjednik SAD bio Ronald Regan.

Margaret Tačer je bila odlučna političarka, nepokolebljiva i čvrsta u stavovima koje je zastupala i branila, zbog čega je bila i prozvana Čelična ledi. Vodila je i jedan rat - Foklandski 1982. godine, tokom kojeg je Britanija od Argentine odbranila svoja ostrva u Atlantskom okeanu.

Nadimak je dobila kao odgovor Moskve zbog govora u kojem je kritikovala tadašnji Sovjetski Savez.

Iz “Netfliksa” još nisu objavili datum premijere nove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana